Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervenirala i policija

Štrajkali taksisti Cammea: Mjesečno smo radili i po 300 sati

taxi Cammeo
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
08.05.2014.
u 23:46

Prema ugovoru, mi bismo mjesečno trebali raditi 48 sati, a redovito smo radili po 300 sati, i to često 12 sati 'u komadu'

Petorica vozača tvrtke Taxi Cammeo jučer su od direktora Vladimira Minovskog dobili otkaz na licu mjesta te su morali razdužiti svoja vozila, opremu i službene odore, jer su, razočarani plaćama i lošim uvjetima rada, odbili voziti dok se ne riješe njihovi problemi, a u cijelom slučaju morala je intervenirati i policija, javlja Glas Slavonije.

Naime, kako je Glasu Slavonije rekao Zdravko Dragić, jedan od otpuštenih vozača, u ranim poslijepodnevnim satima skupina od 14 ogorčenih taksista prvo se okupila ispred autobusnog kolodvora u Osijeku tražeći sastanak i razgovor s direktorom.

 – Nismo željeli voziti sve dok netko ne razgovara s nama. Prema ugovoru, mi bismo tjedno trebali raditi 48 sati, a redovito smo mjesečno radil i po 300 sati, i to često 12 sati 'u komadu'. Direktor nas je pozvao u osječko sjedište tvrtke, u Ulici Bartula Kašića, kamo smo stigli u koloni, a nakon našeg dolaska prema nama je nastupio vrlo arogantno i bahato. To nije bio razgovor, već napad i rekao nam je doslovce: "Tko želi raditi pod ovakvim uvjetima, neka radi, a tko ne želi, može ići kući."

Većina je tada odustala jer je željela zadržati i ovaj, kakav-takav, posao, čak i ovakve mizerne plaće, jer moraju prehraniti obitelji. Nas petorica bili smo uporni, zato što nismo mogli više pristajati da za samo 2.400 kuna mjesečno ugrožavamo svoje i tuđe živote te imovinu za koju mi odgovaramo. Tada je zatražio da vratimo prometne dozvole, odore, opremu i vozila, a kada smo odbili, pozvao je policiju – ispričao je.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Taxi Cammeo s novih 150 vozila na plin i novim logom, štite okoliš

Ključne riječi

Komentara 5

KR
kresimirn
07:20 09.05.2014.

di su sad one silne udruge za zastitu dostojanstva, mobinga, inspekcije raznorazne i ini sisavci ?

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:52 09.05.2014.

lova postoji, samo je u krivom džepu...

CR
crofish
07:31 09.05.2014.

sva sreća pa ne plaćaju porez i doprinose, inače kako bi gazde preživjele. netko bi i to mogao malo revidirati???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije