Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
avioni prizemljeni

Štrajk u Zračnoj luci Zagreb od četvrtka u 10 sati, nema letova

Zračna luka zagreb
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
20.11.2013.
u 11:51

Prva faza štrajka trajat će do petka u ponoć. Ako radnicima ne budu ispunjeni zahtjevi, slijedi i druga faza štrajka, a onda od 2. 12. i treća

U četvrtak 21. studenoga od 10 sati zatvara se Zračna luka Zagreb za sve komercijalne letove jer radnici kreću u štrajk, u kojem će biti sve do petka u ponoć. Zaključak je to s današnje koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb kojom je potvrđen štrajk.

To je prva faza štrajka radnika nezadovoljnih pregovorima o prebacivanju njihovih ugovora na novog koncesionara ZLZ-a.

Ako se njihovi uvjeti ne ispune, slijedi i druga faza štrajka, koja stupa u utorak 26. studenoga u ponoć i trajat će do četvrtka 28. studenoga, kada također neće biti letova. Ako se pak ni tada radnički zahtjevi ne riješe, moguća je i treća faza štrajka od ponedjeljka 2. prosinca, najavili su iz sindikata zagrebačkog aerodroma.

Iz Croatije Airlinesa poručuju da će njihovi letovi u razdoblju štrajka letjeti prema izmijenjenom redu letenja. Na najvećem broju letova u domaćem i međunarodnom redovitom prometu promijenjena su polazišta, odnosno odredišta, dio letova tvrtka je morala otkazati, a otprilike trećina planiranih letova obavit će se kako je i planirano, javljaju iz CA. Sve informacije o izmjenama reda letenja objavljene su na www.croatiaairlines.hr

Komentara 8

Avatar panceta
panceta
13:04 20.11.2013.

ovi svi ozbiljno naumili rušit sustav ....treba im plaće blokirat dok se ne urazume

PR
propalismoFranjoskroz
12:28 20.11.2013.

kakva je ovo zemlja ljudi moji,toliki nezaposleni,još ih više sa mizernim plaćama a bune se i štrajkaju samo oni koji imaju bar 10000 kuna plaće???

RO
robik
12:50 20.11.2013.

Poštovani novinaru, valjalo se ipak malo bolje informirati i onda napisati članak. Znam da niti "jedna niti druga strana" ne želi dijeliti informacije, jer su svi "na rubu morala". Naime, stvar je u tome da uskoro treba sjesti pozamašan novac za ZLZ od naknada avio kompanija. Navodno nekih 210 milijuna kn. Radnici smatraju da je to "njihov zarađen novac", ministar da treba otići u proračun. Bez svrstavanja niti na jednu stranu, barem je trebalo informirati javnost o istinitim događaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije