Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTRAŠUJUĆE NASILJE

Strahota u Beču: 17 mladića osumnjičeno da su mjesecima silovali 12-godišnju djevojčicu

Ilustrativna fotografija zlostavljane djevojke
Leonardo Bosnar/PIXSELL
29.02.2024.
u 22:25

Gotovo svi osumnjičeni silovatelji su turskog podrijetla, a neki od njih bugarskog. Pri pretragi njihovih soba zaplijenjena su “najmanje četiri mobitela”.

Beč posljednjih dana i tjedana ne silazi s naslovnica domaćih i stranih medija po slučajevima zlostavljanja i nasilja nad ženama u austrijskom glavnom gradu. Još se nije ni stišala zaprepaštenost Austrijanaca ubojstvom pet žena prošli petak u Beču, ujutro 51-godišnja majka i 13-godišnja kćer, a navečer tri prostitutke iz jednog bečkog bordela, o čemu smo pisali, i to u jednom jedinom danu, te dan nakon toga još jednim ubojstvom 83-godišnje Bečanke, kojoj je presudio njen suprug, a već danas predvečer austrijsku je javnost potresla nova šokantna vijest, o bestijalnom nasilju i zlostavljanju 12-godišnje djevojčice u austrijskom glavnom gradu.

Austrijski dnevni list “Kronen Zeitung”  pod naslovom “Banda mjesecima zlostavljala 12-godišnju Bečanku” i nadnaslovom “17 osumnjičenih počinitelja” večeras izvještava o sumnji istražitelja - kriminalista, u više serijskih silovanja - kao što pokazuju deseci zaplijenjenih video snimaka s mobitela osumnjičenika.  Žrtva je 12-godišnjakinja Bečanka. Dio silovatelja su, kako navodi list, sami još djeca, starosne dobi od 13 do 18 godina.

To je kako piše Kronen Zeitung jedan od najtežih slučajeva seksualnog zlostavljanja maloljetnih osoba i jedan od najšokantnijih slučajeva seksualnih delikata u mlađoj austrijskoj kriminalističkoj povijesti.

Sve je počelo početkom prošle godine bezazlenom tinejdžerskom romansom. A završilo je spiralom nasilja, prijetnji, ucjena kao i silovanjima, koje su počinitelji snimali mobitelom, i to mjesecima. Više počinitelja (do osam njih), kako ističe Kronen Zeitung je navodno višestruko grupno silovalo djevojčicu u garaži za parkiranje na Bečkom Glavnom kolodvoru, u jednom od stanova ili u stubištu kuće.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon što je 12-godišnjakinja skupila hrabrost i ipak se povjerila svojoj majci, policija je danas ujutro u hitno organiziranoj “Komando-akciji”, upala u stanove 17 osumnjičenih i uhitila ih u njihovim dječjim sobama, piše list i dodaje. Gotovo svi osumnjičeni silovatelji su turskog podrijetla, a neki od njih bugarskog. Pri pretrazi njihovih soba zaplijenjena su “najmanje četiri mobitela”.

Kako je kriminalistima ispričala djevojčica sve je počelo kada ju je njen prvi dečko najprije uz upotrebu sile, prisilio na seksualne odnose, a zatim ju je kao “trofej” predavao svojim prijateljima. Na video snimci se čuje kako djevojčica očajnički, uvijek iznova viče i moli silovatelje da “prestanu”.

Djevojčica je dugo šutjela i skrivala bestijalno nasilje od svojih roditelja. Od srama i straha- kako je rekla policiji, jer su je počinitelji ucjenjivali da će će na društvenoj mreži objaviti video snimke i nju u seksi pozama. Kada joj je sve postalo nepodnošljivo, plačući se je povjerila majci.

Nakon današnjeg uhićenja, 17 osumnjičenika za silovanje saslušala je policija i potom ih pustila na slobodu. Svi oni su tvrdili da je djevojčica dobrovoljno “pristala na seks”. Neki su se izgovarali kako je 12-godišnjakinja rekla da ima 14 godina. Sada je na potezu Državno tužiteljstvo. Kronen Zeitung navodi, da ako se osumnjičenoj 17-orici bude sudilo po Kaznenom zakonu za mlade, i dokaže im se krivnja za “teško seksualno zlostavljanje”,  prijeti im zatvorska kazna do pet godina, umjesto do 10, kao što vrijedi za punoljetne osobe.

 

Ključne riječi

Komentara 23

DO
doktorica
23:35 29.02.2024.

pa samo ih zovite da dođu,budite tolerantni,nemajte predrasuda ,evo vam vaša tolerancija.

XM
Xman
23:35 29.02.2024.

Strasno je to sto se dogodilo ali hrvatski policajci i dzava su napadnuti od tih zapadnih zemalja jer je hrvatska plocija radila svoj posao nagranici i cuvala nas od ovakvih.Sada im treba pomoci da sto prije stignu u te zamlje pa ce valjda shvatiti ko im ulazi u zemlju i sa kakvim namjerama.Sve njih treba protjerati.

Avatar Asterix
Asterix
22:50 29.02.2024.

Užas. Ako se ne trgne, Europa će civilizacijski propasti. Policija silovatelje nakon ispitivanja pusti na slobodu, zapriječene kazne su smiješne, nekontrolirani priljev ljudi koji žene drže potrošnom robom... nema nam spasa. Europu i europske države vode mediokriteti kojima država i narod služe isključivo kao krava muzara. Neka je meni dobro a sve ostalo može ići kvragu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije