Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
laura Kövesi
Povratak na članak

Na užas političara vlastite zemlje postala je prva glavna tužiteljica EPPO-a: A Hrvatska je u ovom dijelu rekorder

Dvoje zaposlenika privatne izraelske obavještajne tvrtke Black Cube osuđeno je u Rumunjskoj zbog pokušaja uznemiravanja Laure Codruțe Kövesi, no ime sponzora ove operacije nije objavljeno

Komentari 16

PN
pošteni_načelnik
10:57 18.03.2024.

Zbog čega bi ikoga bilo strah ukoliko pošteno radi svoj posao?!

VL
Avatar ChickenDinner
ChickenDinner
11:28 18.03.2024.

Ma već je bila ovdje jedna takva. Carla Del Ponte. Niti neovisna. Niti pravedna. Karijeristice, i jedna i druga, koje se ne usude tako ponašati u "starim" članicama EU. Vrijeme i loše odluke su pregazile jednu pa će i drugu.

VL
NI
nikola1975
12:32 18.03.2024.

Zašto je zadržala prezime bivšeg muža? Možda zato što je njezino poznato iz komunističkog režima. Znamo kakvi ljudi su mogli biti tužitelju u takvim režimima, a njezin otac je bio javni tužitelj. Od svih afera koje su pobrojane zaboravili ste (kao i ona ) spomenuti onu u kojoj je prigodno "zaboravila" optužiti svog brata u aferi teškoj 30 miliona eura.

VL
KA
kalafat123
12:32 18.03.2024.

Pitanje nadležnosti EPPO-a nije samo pitanje suverenosti već i sigurnosti. Glede toga svojevremeno je i Milanče, zamislite, branilo protestiranje Plenkovića prema Uskoku glede načina uhićenja Horvata,sa komentarom da na taj način svatko može destabilizirati vlast i rušiti vladu. Pored toga treba se sjetiti i dilanja tajni sa Pantovčaka na zahtjev Carle.

VL
Avatar IvanR
IvanR
12:57 18.03.2024.

Nocna mora AP i Co.

VL
AG
AgramerskiPurger
11:33 18.03.2024.

Ta primitivka je veći objektivno problem i od Carle del Ponte, ne samo jer je kćer Ceauseckovog javnog tužitelja što dodatno pokazuje povezanost sa komunističkom dubokom državom kojoj je američka administracija pomogla i dovela da bude zvijezda borbe protiv korupcije u Rumunjskoj ! Uglavnom skoro sve njene optužbe su pale na sudu, što je pokazatelj da su optužbe bile podnesene na temeljima politike i medija, a ne materijalnih dokaza (kao što je to slučaj i sa DORH-om i USKOK-om u RH) ! Dosta je spomenuti kako je natjerala rumunjskog premijera Pontea na ostavku, što je također palo na sudu ! Npr. aferu svog brata Sergiua u vezi distribucije državnog plina nije uočila, a afera je bila teška oko 30 milijuna eura ! Tako da je pitanje je li bi ta postala glavna EU tužiteljica bez američke pomoći i koliko joj se može vjerovati posebno u RH kada daje intervju izrazito protuhrvatskoj N1 televiziji, suradnica joj je protuhrvatska drugarica Laptoš, koja nije procesuirana radi zloporaba položaja i dok vodi ljubav sa onim primitivnim demagogom Kolakušićem ? Zapravo RH ne bi ni trebala ni smjela, dok je tako, priznavati nadležnost EPPO-a za RH, jer je i pitanje za koja ta Kovesica radi ! Tako da reći da je ova strah i trepet je obična idiotarija !

VL
Avatar SAM
SAM
10:52 18.03.2024.

Gospođo, lopovi su u panici. Gazite ih zajedno sa Milanovićem.

VL
KR
kremenko
05:46 19.03.2024.

Tooo lutko !! Samo opleti po lopovima . Trebaju nam stranci reći šta je kriminal

VL
PO
podravina
12:54 18.03.2024.

Koliko dugo treba Ustavni Sud da donese odluku, koja se donosi u roku par minuta, kad je poznato pitanje i razlog sjednice Ustavnih sudaca, ili su i oni stranacki oprijedljeni , pa ih Ustav ne zanima ko i Milanovica????

VL
TK
tkoznaa
11:07 18.03.2024.

Plenkoviću đaba si se fajtao za Turudića. Stiže zmaj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.