Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SASTANAK S PLENKOVIĆEM

Stožer za obranu hrvatskog sela najavio nove prosvjede: 'Radit ćemo sve što je potrebno'

Trnava:  Stožer za obranu hrvatskog sela zahtjeva hitni sastanak s premijerom i ministricom poljoprivrede
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
07.11.2023.
u 22:10

Predsjednik Stožera ponovio je kako su glavni zahtjevi prestanak eutanazije zdravih svinja, dopuštanje svinjokolja po domaćinstvima, osiguravanje mobilnih klaonica, u mjestima koja su bila izvori zaraze afričkom svinjskom kugom, te da se uzgajivačima svinja osiguraju dostatna primanja, kako bi im se nadoknadila šteta

Stožer za obranu hrvatskog sela u utorak je premijera Andreja Plenkovića i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković pozvao na sastanak, koji se u petak treba održati u Retkovcima, te najavio mogućnost novih prosvjeda, ako se ne budu udovoljilo zahtjevima Stožera.

Nakon večerašnjeg sastanka u Trnavi, kod Đakova, predsjednik Stožera Tomislav Pokrovac izjavio je kako će se sastanak u Retkovcima, najavljen za 10. studenoga, održati i ako se premijer i ministrica ne budu pojavili. A za 15. studenoga planira se veliki skup u Retkovcima, u Domu Kulture, na kojem će Stožer donijeti smjernice, kako će dalje djelovati i prosvjedovati, ustvrdio je.

- Najprije, želimo pričekati sastanak, koji smo sazvali za petak, kako bismo vidjeli hoćemo li s Vladom i nadležnim Ministarstvom pregovarati o onome što želimo, a ako do toga ne dođe obavijestit ćemo o našim budućim aktivnostima, dodao je Pokrovac. Pozvao je građane i sve koji mogu pomoći poljoprivrednicima da ih podrže, a od političkih stranaka zatražio da se dopisom izjasne o tome podržavaju li aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog sela.

- Meni osobno i Stožeru, ne treba tapšanje po ramenu, želimo da nas političke stranke dopisom deklarativno podrže, istaknuo je Pokrovac Ponovio je kako su glavni zahtjevi Stožera prestanak eutanazije zdravih svinja, dopuštanje svinjokolja po domaćinstvima, osiguravanje mobilnih klaonica, u mjestima koja su bila izvori zaraze afričkom svinjskom kugom, te da se uzgajivačima svinja osiguraju dostatna primanja, kako bi im se nadoknadila šteta.

- Tražimo i veliki nadzor uvoza mesa, ne samo svinjskog, nego i ostalih vrsta, jer se u Hrvatsku uvozi velika količina nekvalitetnog i neprovjerenog mesa, poručio je Pokrovac. Na upit novinara, je li moguća i blokada graničnih prijelaza RH, Pokrovac kaže "kako je sve moguće". Najavio je da će "raditi blokade graničnih prijelaza i sve što je potrebno", kako bi, ustvrdio je prisilio  Vladu i nadležno Ministarstvo da 'počnu s njima pregovarati i hitno rješavati probleme'.

GALERIJA Stožer za obranu hrvatskog sela zahtjeva hitni sastanak s premijerom i ministricom poljoprivrede

Trnava:  Stožer za obranu hrvatskog sela zahtjeva hitni sastanak s premijerom i ministricom poljoprivrede
1/14

Komentara 2

KL
Klarica
05:07 08.11.2023.

Predsjednik Milanovićeva stožera treba prvo kod zubara.

VJ
Veli Jože
22:24 07.11.2023.

Stožer u osnivanju bi kontrolu uvoza mesa.S obzirom koliko se daje poticaja poljoprivredi meso sve skuplje.Da nema uvoza mnogi bi živjeli na zelenjavi kraj cijena poticanih domaćih proizvoda.Sjećam se vremena kada nije bilo nikakvih poticaja a čvarcima se hranile svinje i psi.Sada su čvarci cjenom skuplji nego najbolje meso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije