Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziva ih na razgovor

Stožer: Policija uznemiruje naše volontere!

stožer za obranu hrvatskog vukovara,potpisi,referendum
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
05.12.2013.
u 12:00

Stožer navodi da policija uznemiruje njihove volontere te kako su u posljednja 72 sata policijski službenici PU karlovačke, PU brodsko-posavske, PU sisačko-moslavačke i PU splitsko-dalmatinske na različite, često i neprimjerene načine tražili informacije od onih koji su pomogli prikupljati potpise za referendum.

Poslije jučerašnjih izjava glasnogovornika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Igora Gavrića, koji je medije obavijestio o pozivima na obavijesne razgovore nekim članovima Stožera i županijskim koordinatorima koji su bili zaduženi za prikupljanje potpisa za referendum o dvojezičnosti, danas se priopćenjem oglasio i sam Stožer.

U njemu se navodi da policija uznemiruje volontere Stožera te kako su u posljednja 72 sata policijski službenici PU karlovačke, PU brodsko-posavske, PU sisačko-moslavačke i PU splitsko-dalmatinske na različite, često i neprimjerene načine tražili informacije od onih koji su nam diljem Hrvatske pomogli prikupljati potpise za referendum.

– Koordinatori su ispitivani o regularnosti prikupljanja potpisa. Policija retroaktivno, što je vrlo čudno, provjerava jesmo li imali dozvole za postavljanje potpisnih mjesta. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara imao je sve potrebne dozvole, prikupljanje potpisa proteklo je u skladu sa svim demokratskim uzusima, poštovani su svi zakoni. Svim volonterima koji dođu u takvu situaciju sugeriramo pozivanje na dostavu pisanog poziva. Zatim kontaktirajte sa Stožerom da bismo evidentirali takve pojave, stoji u priopćenju.

Inače, Stožer ni danas nije objavio točan broj prikupljenih potpisa. Nakon što su u nedjelju iznesene neslužbene informacije da su uspjeli prikupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma, koje su potom potvrdili neki članovi Stožera, najavljena je konferencija za novinare koja se trebala održati u srijedu. Ona nije održana, a od konferencije nema ništa ni danas. Neki ove najnovije događaje tumače tako da povezuju najnovije provjere policije s manjkom određenog broja glasova. Naime, ostaje nejasno važe li potpisi za raspisivanje referenduma prikupljeni na lokacijama za koje Stožer nije imao potrebne dozvole.

>>Stožer još bez precizne brojke prikupljenih potpisa
 

Komentara 50

C5
c54t21q2
12:28 05.12.2013.

U Hrvatskoj mnogi jos ne vjeruju ili ne vide da zive u diktaturi.Otrijeznjenje dolazi tek zorom...kada se oci dobrano otvore.

TO
tomislav29
12:46 05.12.2013.

Kome sada vjerovati i čemu se nadati, potpisao sam za referendum protiv ćirilice u Vukovaru,ali to ne znači da mrzim Srbe.. jednostavno sam htio mojim potpisom pomoći ljudima koji su prošli rat i bili u logorima, njima ćirilica izaziva samo bol. A nama uporno novinari i političari trpaju da smo nacionalisti i da mrzimo Srbe,a u stvari nam je pun k.... laži i obmana svih naših vlada koje su bile i ostale pijuni tuđih interesa. Po meni nema razlike između vladajućih ljevih i desnih svi oni voze uljevo i udesno kako im se kaže i rade u svome interesu za svoj džep i svoju obitelj, a mi ostali smrtnici smo naivci što sljedimo tuđe ideologije umjesto da nastavimo živjeti i prekinemo već jednom sa j.....b..enom mržnjom prema svemu i svakome. Oni nas hrane mržnjom,a mi nasjedamo na to.

RE
regnumregno
13:36 05.12.2013.

«Kada netko u pet sati ujutro pozvoni na moja vrata i kad sam siguran da je to moj mljekar, znam da zivim u demokraciji.» Winston Churchill

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije