Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo

Stojanovićev prijatelj Ivo Stipetić likvidiran na Klisu

policija klis (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
07.12.2010.
u 11:08

Ubijeni je Ivo Stipetić (22) iz Postira na Braču, otprije poznat policiji po narušavanju javnog reda i mira, iznudi, teškom ozljeđivanju...

Ivo Stipetić (22) iz Postira na Braču u ponedjeljak je nađen mrtav na predjelu Kočinje brdo, iza Klisa, potvrđeno je u splitskoj policiji. Ubijen je s dva hica u glavu iz vatrenog oružja, ostavljen na teško pristupačnu makadamskom putu udaljenom oko 150 m od državne ceste prema Muću.

>>Iza Klisa ubili mlađeg muškarca s dva hica iz vatrenog oružja u glavu

Zabrinuta djevojka
Način na koji je ubijen nosi potpis obračuna unutar podzemlja, a s obzirom na Stipetićevu burnu prošlost te prijave zbog nasilništva, nanošenja teških ozljeda, iznuda, remećenja javnog reda i mira, to će svakako biti jedan od tragova koji će policija tijekom istrage slijediti.

Kad je ubijen, uza se nije imao nikakvih dokumenata, što je otežalo identifikaciju, a na makadamskom putu na kojem je jedan od mještana našao njegovo tijelo, nije bilo ni vozila ni ičega što je upućivalo na to kako se Stipetić do tog mjesta dovezao. Je li se na tome mjestu s nekim našao te je li ga taj netko ubio pitanje je na koje će pokušati odgovoriti istraga. Za sada se samo zna da je Stipetićev nestanak prije dva dana policiji prijavila njegova djevojka Maja K. (22). Bila je zabrinuta jer ga od 3. prosinca nije mogla dobiti na mobitel.

Splitska policija o slučaju za sada daje vrlo šture informacije, no zasigurno će jedan od smjerova istrage biti i prema miljeu u kojem se Stipetić, inače kik- boksač kretao.

Žestoki momci
Među njegovim boljim prijateljima bio je i Kristijan Stojanović Kiki (29), jedan od žešćih momaka sa splitskog asfalta. Stojanović ima podeblji dosje u policiji, osuđivan je zbog dilanja, pokušaja ubojstva, nasilja, a posljednji se put na stranicama crnih kronika našao 21. studenog, upravo sa Stipetićem. Njih su dvojica tada prijavljena zbog divljanja i razbijanja čaša po ugostiteljskom objektu “Kavana” u Supetru.

Tada su čašama gađali Domagoja Ostojića (33). Osim zbog “druženja” sa Stojanovićem, Stipetić je prijavljivan i jer se povezivao s pucnjavom u Vinkovačkoj ulici 26. svibnja ove godine. Netko je tada pucao na golf u kojem su bila četiri mladića.

Pet dana poslije, Stipetić je došao u policiju. Uhićen je, pretražen mu je stan u Mosečkoj ulici i automobil. No policija nije našla dokaze da je on pucao. Stipetić je na policiji bio i u siječnju lani kada je s Petrom Malkićem iz jednoga omiškog kafića uzeo i dnevni utržak od 200 kuna. Policiji je poslije kazao da su ga za taj posao angažirali Milan i Jure Ordulj, kojima je vlasnik kafića navodno bio dužan 3000 eura.

U prosincu 2008. Stipetić je zbog mjesta na parkiralištu premlatio Ivana B. (29). S obzirom na sve navedeno, policija će zasigurno tijekom istrage razgovarati i s ljudima s kojima je Stipetić tijekom svog kratkog života došao u sukob.

Komentara 8

AV
avanti
11:51 07.12.2010.

dakle riječ je o društveno korisnom djelu.

BA
BandaZG
12:27 07.12.2010.

Eto, i ovaj razbijač je imao djevojku. Gdje je njoj pamet bila da mi je znati.

ZV
zvonimir13
11:53 07.12.2010.

kako živio tako i poginuo!a tako mlad,žalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije