Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećanje 170 kn

'Što vi, Vlado, isto ne biste radili za minimalac? Više niste ni zaslužili'

Vlada Facebook
screenshot/Facebook
01.02.2013.
u 15:44

Ova odluka naišla je na brojne komentare građana koji su na stranicama Vlade na Facebooku u samo sat vremena od objave napisali više od 350 komentara, uglavnom negativnih i kritizirajućih, pa ih je većina i izbrisana.

Prijedlogom novog zakona Vlada bi povećala minimalnu plaću za 170 kuna te bi, umjesto dosadašnjih 2814 kune, iznosila 2984 kuna, objavljeno je na stranicama Vlade na Facebooku.

Navodi se da sadašnji minimalni iznos, zbog stalnog porasta životnih troškova, nije dovoljan za život te da se treba povećati.

Ova odluka naišla je na brojne komentare građana koji su na stranicama Vlade na Facebooku u samo sat vremena od objave napisali više od 350 komentara, uglavnom negativnih i kritizirajućih, pa ih je većina i izbrisana.

"Što vi, silna darežljiva Vlado, isto ne biste radili za minimalac? Više niste ni zaslužili", jedan je od komentara koji je upućen vladajućima.

"Kad su zakoni u pitanju, tu ste bili brzi pa ste sve što ide vama u korist uveli pod izlikom da EU traži, a kad ćemo imati EU plaće?", pitaju građani.

Većina građana koja se javila na Vladinim stranicama ovu najavu smatra sramotnom i ponižavajućom, prozivajući ministre da smanje sebi plaće "pa će se i minimalac građanima moći povećati i za više od tih 170 kuna."

>>Pusić brani veće plaće: Pametno je uložiti deset da se dobije tisuću

Komentara 38

OB
-obrisani-
19:37 01.02.2013.

Izbrisali većinu?? A pa naravno,tako ih deda učio

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
17:42 01.02.2013.

Nisu crveni niti za minimalac zaradili

MR
mravac8
16:25 01.02.2013.

Todrić se ne buni. I ne znam zašto prozivate Vladu zbog plaća. Ne isplaćuje vama Vlada plaće (osim onih koji su na državnom proračunu, a svi kažu da bi oni trebali imati još manju plaću), vama plaću isplaćuje vaš poslodavac.c. Privatnik, kapitalist kod kojeg radite. Dakle, dragi moji, tražite NJEGA veću plaću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije