Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Što sve učitelji zapišu u e-Dnevnik: 'Pitao me da ga pustim na koncert MC Stojana'

Ilustracija za pisanje državne mature
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/26
04.02.2023.
u 20:00

Donosimo najduhovitija opaske učitelja i bisere njihovih učenika iz nagradne igre za najbolji unos u e-dnevnik na portalu gradivo.hr

Završila je nagradna igra za najbolji unos u e-dnevnik na portalu gradivo.hr. U nekim bilješkama stoji da se učenici bave brodogradnjom ili intervjuiraju eukaliptuse. Drugi se pak žale kako bijele majice ne rastu na drveću i jedu čvarke sa svojim kolegama. Jedna učenica se osobito iskazala sudjelovanjem na satu iako je bila mamurna, stoji u bilješki učitelja. Donosimo najduhovitija opaske učitelja i bisere njihovih učenika.

Premda mnogi tvrde kako se današnje generacije učenika ne trude u školi i ne shvaćaju ozbiljno svoje obrazovanje takvu zamjerku nipošto nije moguće uputiti učenici koja je pohvalu svoga nastavnika zaslužila izradivši 128 zadataka kako bi se pripremila za ispit iz Pitagorinog pučka. Ukoliko ste se našli u situaciji da trebate osvježiti znanje Pitagorinog poučka na gradivo.hr postoje super cool pripreme za maturu koje će pomoći da odgovorite na to i mnoga druga pitanja.

Foto: Gradivo.hr

Ipak, da nisu svi učenici toliko silno zainteresirani, već svoje znanje, osobito ono s područja kulture, nastoje tražiti u alternativnim izvorima. To pokazuje slučaj učenika koji je nastavnika zatražio dopuštenje da ode s nastave kako bi otišao na koncert MC Stojana, na što je njegova učiteljica zaključila da takva kulturna manifestacija nema previše za ponuditi u obrazovnom smislu. Idućeg je dana ipak uspio otići s nastave na prijateljev rođendan.

Pojedince ove bilješke već zabavljaju pa je tako jedan od pobjednika igre napisao da učenica s dopuštenjem oca koristi mobitel na nastavi jer ga zabavljaju bilješke koje nastavnici upisuju te ih koristi za razonodu u slobodno vrijeme. Drugi je pobjednik pak iskazao svoju dobru volju time što je pomagao spremačicama sjedeći se kližući stubama. Treći je pobjednik jednostavno bio: "Hard to believe."

Foto: Gradivo.hr

Koliko emocionalno učenici shvaćaju svoje školske zadaće potvrđuje i bilješka u kojoj stoji da je mladić iz ljutnje zgužvao rad, ali ga je ipak predao, a da biologija može štošta naučiti buduće intelektualne snage pokazao je učenik koji je na pitanje nastavnika: "Koga nema?", ustvrdio: "Svi ga imaju!" Brigu učitelja za njihove učenike najbolje iskazuje bilješka u kojoj stoji: "Molim redovito se istezati. Redovito disati na friškom zraku.Uživati u laganim juhicama, čušpajzima i u puno toplih napitaka." 

Spomenute i više duhovitih bilješki iz e-Dnevnika možete vidjeti u galeriji.

 

>> VIDEO: Slavni Hrvati napustili su gradove i pronašli bolji život na selu: 'Ja sam privilegirano gradsko dijete'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije