Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Što misle Hrvati: 77% građana sadašnju situaciju u Hrvatskoj ocjenjuje vrlo lošom ili uglavnom lošom

Naslovnica 9.7.
Foto: VL
08.07.2016.
u 00:01

Građani najviše vole centar, a raste broj radikalnih ljevičara

Što građani misle o situaciji u zemlji, o političkim elitama i institucijama, vanjskoj politici, kurikularnoj reformi, ustroju županija, iseljavanju, kanonizaciji Stepinca i svrstavaju li se lijevo, desno ili u centar, pokazao je Pilarov barometar hrvatskog društva ili istraživanje o stanju nacije, koje su stručnjaci tog zagrebačkog Instituta društvenih znanosti proveli u proljeće ove godine, a rezultate predstavili danas.

Pilarov barometar daje dragocjen uvid u očekivanja, nezadovoljstva i stavove građana uoči parlamentarnih izbora.

Političke elite koje pretendiraju doći na vlast na jesen trebale bi se zamisliti nad podatkom da sadašnju situaciju u Hrvatskoj vrlo i uglavnom lošom ocjenjuje čak 77% građana i da ih 70% očekuje i u sljedeće dvije-tri godine istu, lošiju i donekle pogoršanu situaciju.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem pročitajte i ove teme:

>>Predstavnici Katoličke crkve i SPC-a počinju raditi. 37% Hrvata misli da nije trebalo odgađati kanonizaciju Stepinca

>>Mogu li skupa? Milanović, Vrdoljak i Beljak, tri gospodara narodne koalicije

>>Damir Jelić u Obzoru: Dat ću ostavku Plenkoviću, neka šef izbornog stožera bude Krstičević

Foto: VLm

Komentara 20

JK
ja-kan
21:16 08.07.2016.

Ako je najvećoj štetočini hrvatskog gospodarstva u protekle 4 godine, bivšem ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku i njegovom HNS-u, od Zorana Milanovića obećano ponovno ministarstvo gospodarstva, ako oni pobijede na izborima jedino što realno možemo očekivati je da nas preteknu i Rumunjska i Bugarska i da Hrvatska bude najsiromašnija zemlja EU.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:12 08.07.2016.

Mislim da je ovaj puta anketa sasvim ok jer skoro i 80 posto hrvata tak misli al ima i onih 15 do 20 posto kaj zive ko bubreg u loju a mukte i stanove dobili neki i firme po kunu al su i to uspjeli upropastit i to je cinjenica

DA
Darko22
21:11 08.07.2016.

Dajte "provedite" jednu takvu anketu ako sdp dođe na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije