Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tučnjava u zagrebu

Što je istina? Majka: Dečki su svađu odlučili riješiti šakama

'Napadnuti'
Foto: ''
1/4
Autor
Mateja Šobak/VLM
22.02.2013.
u 20:04

Preokret: U izazivanju obračuna svoju ulogu imao je i teško ozlijeđeni Valentin.

U KBC Dubrava, gdje se oporavlja Valentin Celinić, kojem je lice smrskao školski kolega M. P. K., prekjučer je došla i majka napadača.

– Mama se pojavila predvečer u Valentinovoj sobi te rekla kako on nije jedini nastradao u tučnjavi te da njen sin nije kriv za sve što se dogodilo – rekla je majka pretučenog dječaka Vlatka Celinić Marjanović. Kako objašnjava Vlatka Celinić, napadačeva je majka bila pomalo neugodna, a u bolničkoj sobi nije se dugo zadržavala.

– Posjetila sam malog Valentina, ali samo da vidim kako je i da mu odnesem čokoladu, što sam i učinila. Međutim, djetetova majka rekla je da ne trebaju ništa od nas te me je izbacila iz sobe – objasnila je mama M. P. K. te dodala da potpuno razumije reakciju Vlatke Celinić jer je i sama majka. Žali što se dogodio takav incident u vrijeme malog odmora, ali smatra da su njena sina ipak pogrešno optužili.

Rekreativni boksač

– Moj sin nije jedini kriv za sve što se dogodilo. Nije se trebao potući, ali situacija nikad nije crno-bijela. Dečki su se čitav dan svadili i provocirali te su se, na kraju, dogovorili da izađu van u vrijeme odmora, da riješe to što imaju. Ne kažem da su postupili dobro, samo želim reći da moj sin nije Valentina išao tući iz čista mira – rekla je napadačeva majka te odmah objasnila da njen sin nije boksač, kako kruže priče, a ni agresivac. M. P. K. boks, naime, trenira rekreativno, sparing-partner mu je djevojka, ne posjeduje boksačku knjižicu, čak se i ne natječe na boksačkim natjecanjima jer premalo trenira, samo jednom u dva tjedna.

– Cijeli dan zovu me prijatelji i obitelj, zabrinuti, jer znaju da nisam takav kakvim me se prikazalo. Istina je da sam se s Valentinom porječkao oko djevojke, ali ona nije moja bivša, već cura s kojom sam u vezi osam mjeseci. Razlog nije bilo njihovo druženje, već zaštitnički stav Valentina prema njoj, koji mi nije dopuštao da joj se približim i da razgovaram s njom – rekao je M. P. K. te objasnio i svoj odlazak na nastavu odmah nakon tučnjave. Kako kaže, prvi je zamahnuo Valentin, on se izmaknuo te ga pokušao udariti. Uspio je, a tada ga je Valentin srušio na pod gdje su se i dalje udarali sve dok ih nisu rastavili prijatelji.

Razmijenili SMS-ove

– Obojicu su nas podigli s poda i ja sam mislio da ćemo se svi vratiti normalno na nastavu. Otišao sam prvi i nisam više gledao vraća li se i Valentin natrag u školu – objasnio je M. P. K. te dodao kako je prijetnji o tome da se slučaj nikome ne prepričava bilo, ali u obrnutom smjeru, odnosno Valentinovi prijatelji prijetili su njegovima. To su, kaže mama M. P. K., prijavili i policiji, u kojoj su im savjetovali da na pregled ode i M. P. K. kako bi se utvrdilo je li i on ozlijeđen.

– Pregledali su ga liječnici u Klaićevoj, stavili mu Schantzov ovratnik i povez da čuva ruku jer je ozlijedio rame. Također, preporučeno mu je mirovanje – rekla je mama M. P. K., inače informatičarka, koja radi dva posla kako bi uzdržavala sina, najboljeg crtača u razredu za arhitektonskog tehničara i učenika uzorna vladanja. Nakon incidenta M. P. K. poslao je Valentinu SMS u kojem mu se ispričao za ozljedu i pitao može li ga doći posjetiti s majkom.

– Odgovorio mi je da moram to dogovoriti s njegovom mamom, ali jedno smo se drugom ispričali jer nismo zaista htjeli da dođe do ovoga do čega je došlo – rekao je M. P. K., čija majka cijeli tjedan zove u KBC Dubrava kako bi se uvjerila da će Valentin biti dobro.

a Petnaestogodišnji Valentin, koji se nalazi na liječenju u KBC Dubrava, vršnjak je M. P. K. koji ga je udario.

–Moj je sin ranije krenuo u školu te je čak dva mjeseca mlađi od Valentina, a ne godinu dana stariji – rekla je mama M. P. K. Unatoč tome, M. P. K. zadao je snažan udarac zbog kojeg su Valentinu u lice morali ugraditi titanske pločice.

>>Napadačeva majka posjetila žrtvu: Moj sin nije jedini krivac

>>Ovo je mladić kojem je 
učenik smrskao lice zbog bivše

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
18:21 23.02.2013.

Bome, ni petnaestogodisnjaci nisu vise bezopasni ko nekad ...

ST
stranac
20:21 22.02.2013.

ja bi mu ovo vratio na dva oka,,,

DP
Dioklecijanova palaca
20:13 22.02.2013.

Nevjerojatni događaji u srednjim školama u Novom Zagrebu.Što rade ravnatelji u tim školama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije