Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Što Europska komisija traži od hrvatske Vlade

09.03.2018.
u 00:00

Kada ga je prije dva tjedna oporba kritizirala zbog odugovlačenja s donošenjem odluka o Agrokoru, Plenković im je uzvratio da njemu nitko neće određivati tempo.

– Realno gledajući, s obzirom na to kakva je bila 2017., ovakav dokument je očekivan, posuo se pepelom premijer Andrej Plenković nakon godišnjeg izvještaja Europske komisije u kojemu je hrvatska Vlada dobila po prstima jer nije bila u stanju provesti ni ono što je sama najavila.

– Očekujem da u 2018. sve ono što je dugo na dnevnom redu, a tiče se obrazovne, pravosudne reforme, reforme javne uprave, mirovinskog sustava, niza aspekata koji se odnose na kvalitetnije stvaranje gospodarskog i poduzetničkog ozračja stavimo u fokus i napravimo napredak u kojem će doći do kvalitetnijega rasta – kazao je premijer Plenković te naredio ministrima da 2018. reforme budu u fokusu njihova rada. Kada ga je prije dva tjedna oporba kritizirala zbog odugovlačenja s donošenjem odluka o Agrokoru, uzvratio im je da njemu nitko neće određivati tempo.

Prema Europskoj komisiji jučer nije bio tako strog, a Plenkovićevi ministri nadmetali su se čija je reforma veća, je li to restrukturiranje cestarskih dugova, kozmetička promjena pravosudnih zakona ili prisilna uprava države nad Agrokorom. 

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Vlada usvaja Istanbulsku konvenciju uz ograde, dio HDZ-a nije zadovoljan

>>4000 branitelja u samo dva mjeseca zatražilo status invalida

>>Kujundžić predlaže: Nasilnog ovisnika o drogi i kocki liječnik može ostaviti u bolnici godinu dana

>>Blokiranima će država oprostiti dio duga, a to traži i od ostalih

>>Slavin Balen: Strast prema rock-glazbi uvijek je ista, čak se svakim danom sve više povećava

Ključne riječi

Komentara 20

DO
doktorica
02:25 09.03.2018.

Mi smo zemlja invalida,osobito mentalnih.

AD
adrad
07:30 09.03.2018.

Invalidi vode ovu državu, to je naš problem. Ali tko nam je kriv, sami smo ih birali.

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
07:39 09.03.2018.

Potop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije