Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam

Stiže više od 50 izlagača iz pet hrvatskih županija i BiH

sajam (1)
Arhiv Varaždinske županije
21.09.2011.
u 11:43

Nakon što Kanton Sarajevo za mjesec dana promijeni svoju regulativu i od Varaždinske županije preuzme model gradnje škola po JPP-u, otvaraju se poslovi našim građevinarima

– Kanton Sarajevo jedan je gospodarski od najrazvijenijih u BiH, a Varaždinsku županiju s njime veže već zaključen sporazum o suradnji. U roku od mjesec dana kanton će promijeniti svoj zakon o javno-privatnom partnerstvu (JPP) i u svoju regulativu uvrstiti model po kojemu su građene škole u Varaždinskoj županiji. Samim tim našim će se građevinarima otvoriti poslovi u susjednoj državi. Usto, s kantonalnim gospodarstvenicima planiramo i zajednički nastup na trećim tržištima, a povezuje nas i suradnja putem Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu. Gospodarski sajam u Ivancu sjajna je prilika za dogovaranje konkretnih poslova u bilateralnim razgovorima koji su poduzetnicima ponuđeni za sedam gospodarskih grana – drvnu, tekstilnu, elektro, prehrambenu i metaloprerađivačku industriju i turizam. Uz kanton, konkretne projekte ulaganja predstavit će i Varaždinska županija i Grad Ivanec.

To su glavni naglasci s tiskovne konferencije što su je u županijskoj palači u Varaždinu, u povodu otvaranja 3. sajma gospodarstva u Ivancu, u srijedu održali župan Predrag Štromar, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, pročelnik za gospodarstvo Alen Leverić i direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš. Sajam počinje u petak u 10 sati gospodarskim forumom i gostovanjima ekonomskih stratega Dragana Kovačevića i Branka Grčića, a nastavlja se svečanošću otvaranja pod velikim šatorom na gradskoj špici. Izlaže više od 50 malih i srednjih poduzetnika, obrta i OPG-a iz pet hrvatskih županija i BiH, a u subotu će im se pridružiti i vinarsko-vinogradarske udruge i renomirane autokuće.

– U ovim kriznim vremenima svaka gospodarska inicijativa u cilju investiranja i otvaranja novih radnih mjesta i više je nego dobrodošla. Zadovoljan sam što se Ivanec upustio u ovaj projekt – kazao je Štromar i naglasio da ivanečki sajam prerasta u najveću manifestaciju takve vrste u Varaždinskoj županiji, a poseban značaj daje joj podatak da jesenas ima i međunarodni „predznak“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije