Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Stiže prava zima, temperature padaju u debeli minus, a očekuje se i obilniji snijeg

Snijeg Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
11.12.2018.
u 22:02

Već postojeću blagdansku atmosferu upotpunit će pahulje snijega. A kako najavljuju, bit će ih mnogo

Sve je veća vjerojatnost da dosadašnje idilične predblagdanske slike upotpuni snijeg – u četvrtak u gorju, zatim i u sjevernijim krajevima unutrašnjosti, javlja HRT.

Ipak će srijeda biti suha, čak i sunčana, ali i hladnija, no već od četvrtka dolazi do promjene vremena. Tako će sutra minimalna temperatura u gorju biti od -7 do -3°C ujutro, a u središnjoj Hrvatskoj -4 do -1°C. Poslijepodne će biti toplije, ali neće ići iznad 7°C.

Krajem tjedna dolazi do većeg zahlađenja i više količine oborina. Na kopnu će u četvrtak doći do naoblačenja uz snijeg ponajprije u gorju, a već u petak oblačno uz snijeg, u nekim područjima obilniji. U nedjelju se očekuju niske temperature, s najnižom -7, a najvišom 0°C. 

Na sjevernom će Jadranu u nastavku tjedna prevladavati oblačno, povremeno s kišom i snijegom te jakom burom. Na srednjem i južnom Jadranu većinom kiša, u drugom dijelu petka i u subotu i obilnija, uz grmljavinu. Ali od petka će puhati jugo pa će donijeti i više temperature. 

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
22:22 11.12.2018.

Neshvatljivo! Pred Božić, prosinac mjesec a vani hladno i snijeg. To ima samo kod nas. U Australiji toga nema. Ha dobro - tamo nije "blagdan" nego je Božić!

Avatar poljicanin
poljicanin
00:21 12.12.2018.

Taj "debeli minus" će kad tad opet smršaviti...

ZA
zagi101
23:51 11.12.2018.

a koje boje je alarm ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije