Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Velika promjena vremena: Oblaci su se već nadvili nad dio zemlje, u subotu moguća i tuča

Olujni oblaci pred Splitom
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/5
22.09.2023.
u 22:46

Temperatura zraka u zapadnim krajevima uglavnom između 15 i 20. Najniža temperatura na istoku i sjevernom Jadranu između 17 i 21, u Dalmaciji od 21 do 24°C, a najviša dnevna između 17 i 27 °C

Prvi dan kalendarske jeseni novo će godišnje doba uvesti u primjerenom tonu. Za cijelu Hrvatsku DHMZ je upalio narančasti meteoalarm zbog jakih kiša i grmljavinskog nevremena, u Velebitskom kanalu i zbog jakih udara vjetra.

Prema snimkama radara DHMZ-a, do Istre i dijela Dalmacije nevrijeme je već stiglo, a kroz noć će se proširiti na istok. Umjereno do pretežno oblačno i u većem dijelu zemlje osjetno svježije, povremeno s kišom, mjestimice obilnom, očekivana je vremenska prognoza za subotu. 

Foto: DHMZ

Lokalno su moguća jača grmljavinska nevremena praćena jakim vjetrom, pa čak i tučom, ujutro na Jadranu, a u drugoj polovici dana i na kontinentu. Vjetar u okretanju s umjerenog južnog i jugozapadnog na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu jako jugo, prolazno i sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati jaka bura.

Temperatura zraka u zapadnim krajevima uglavnom između 15 i 20. Najniža temperatura na istoku i sjevernom Jadranu između 17 i 21, u Dalmaciji od 21 do 24°C, a najviša dnevna između 17 i 27 °C.

VIDEO Jak pljusak zahvatio je Zagreb u popodnevnim satima

Komentara 1

CR
CroViper
23:31 22.09.2023.

Zamisli, naoblačilo se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije