Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAK VJETAR

Stiže naoblačenje, ponegdje se očekuje i snijeg: Autoceste skliske i vlažne

Nevrijeme s kišom pogodilo je Split i okolicu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
19.02.2022.
u 07:49

Navečer i u noći uz zahladnjenje kiša će u gorskim predjelima prelaziti u susnježicu i snijeg, a u noći snijega može biti i ponegdje u nizinama

Jače naoblačenje sa sjeverozapada, mjestimice s kišom, najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a zatim i u većem dijelu unutrašnjosti. U Dalmaciji djelomice sunčano, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Navečer i u noći uz zahladnjenje kiša će u gorskim predjelima prelaziti u susnježicu i snijeg, a u noći snijega može biti i ponegdje u nizinama.

Umjeren, lokalno i jak jugozapadni vjetar poslijepodne u okretanju na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati jaka bura.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Kolnici su jutros mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Po izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK) u 7 sati, uočen je predmet na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 183+000 km između čvora Lužani i čvora Nova Gradiška u smjeru Bregane te se vozi uz ograničenje brzine 100 km/h. Vozače se poziva za pojačan oprez.

Jak vjetar puše mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrbovsko.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Lastovo-Korčula-Dubrovnik.

Na većini graničnih prijelaza trenutno nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

>> VIDEO Vozači oprez! Netko je na benzinskoj postaji zamijenio pištolje za benzin i dizel...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije