Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahlađenje i dalje

Stiže nam još jača promjena vremena: DHMZ izdao posebno upozorenje

Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/3
26.03.2023.
u 08:00

DHMZ je izdao i upozorenje za promjenu vremena. Izraženija promjena uz dotok osjetno hladnijeg zraka sa sjeverozapada dolazi na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak. Pritom će se preko nas premještati nekoliko centara niskog tlaka zraka i pripadni frontalni poremećaji.

Danas prijepodne će biti barem djelomice sunčano, ujutro na kopnu ponegdje s maglom. Od sredine dana porast naoblake sa zapada, s kišom najprije na sjevernom Jadranu, a do kraja dana i drugdje. U noći je vjerojatna lokalno i obilnija kiša te izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Zapuhat će umjeren i ponegdje jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 15 do 20 °C.

"I u nedjelju se nastavlja dinamično vrijeme - najprije podosta sunčanih sati, ujutro uz maglu, zatim sve više oblaka te navečer i u noći kiša, na Jadranu i u obliku lokalnih neverina. U ponedjeljak do jutra većinom prestanak kiše, no tijekom vjetrovita dana još ponegdje pljuskovi, na koje treba računati i tijekom hladnijeg utorka, uglavnom sredinom dana i popodne. Pritom lokalno može biti i susnježice, na Jadranu još često jake bure s mjestimičnim olujnim udarima. Zbog te zamjetne promjene vremena DHMZ je objavio i posebno priopćenje. Od srijede promjenljivo oblačno uz porast temperature, na Jadranu i jugo, a upozoriti treba i na opasnost od jutarnjeg mraza u unutrašnjosti u utorak i srijedu" vremenska je prognoza koju je za HRT pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

DHMZ je izdao i upozorenje za promjenu vremena. Izraženija promjena uz dotok osjetno hladnijeg zraka sa sjeverozapada dolazi na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak. Pritom će se preko nas premještati nekoliko centara niskog tlaka zraka i pripadni frontalni poremećaji. 

Glavnina drugog vala oborine stiže krajem nedjelje i u ponedjeljak prijepodne, nerijetko popraćena i grmljavinom, a ne može se isključiti i mogućnost tuče. Uz zahladnjenje u ponedjeljak ujutro kiša će u najvišem gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, no kako će se od sredine dana oborina već biti manje - vrlo je mala vjerojatnost stvaranja značajnijeg snježnog pokrivača.

Video: Rijedak tornado prohujao L.A.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije