Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODJECI Ministar Primorac pomogao Pavlovićima čim je vidio Večernjak

Stipendije za tri brata

18.03.2009.
u 17:23

Hvala vam puno, beskrajno vam hvala... - u nevjerici je danas uzvratila Anita Pavlović kad smo je obavijestili da će je u toku dana posjetiti ministar obrazovanja Dragan Primorac, kako bi joj osobno uručio stipendiju za školovanje njezina tri sina, Ivana, Danijela i kristijana, kao i sve ono što je trojici dječaka neophodno.

Zapanjena dobrim vijestima, kao i činjenicom da telefoni u redakciji od jutra ne prestaju zvoniti, Anita je teško dolazila do riječi:

Suze na vratima
- Znala sam da u Hrvatskoj ima dobrih ljudi, ali toliko....Bože, koliko sam zahvalna... svim čitateljima Večernjeg lista i svim tim dobrim ljudima, ne mogu reći ništa nego puno hvala... potresena sam...- zaplakala je Anita, čija je teška životna priča, istog časa kada je objavljena, otvorila mnoga srca. A kad se ministar Primirac pojavio na vratima trošne podstanarske kućice, Anita se rasplakala ali i gosti:

Nije samo za bogate
- Ovo je prvi put da me netko posjeti, a kamoli da mi netko nešto daruje - kazala je potresena majka.

- Zahvaljujući Večernjem listu koji je napisao o vašoj sudbini, a novine su mi suradnici dali čim sam došao na posao, kao ministar prosvjete morao sam reagirati. jer u Hrvatskoj se ne mogu školovati samo bogati ljudi. Vi ste poštena majka, vaši sinovi su pošteni i moramo im pomoći u školovanju do kraja, koliko god možemo.

Nadam se da ću Ivana, danijela i Kristijana jednog dana vidjeti i na fakultetu. Nada se ne smije izgubiti. Vidite i sami kako vam je bilo danas, a kako danas kad smo svi mi uz vas - kazao je ministar Primorac. Kod kuće je bio samo Ivan, a braća su bila u školi.


Nikad nisu imali novu odjeću

Ivan, Danijel i Kristijan odsad će dobivati po 700 kuna mjesečno za školovanje, a iz Ministarstva obrazovanja dobili su i prijeko potrebnu odjeću. Kad smo Anitu upitali koji broj nose, kazala je: “Kako da znam kad im nikad nisam kupila u dućanu.” Obitelji možete pomoći na tekući račun Anite Pavlović u Zagrebačkoj banci (2360000-1000000013) broj: 3222729860.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije