Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada za javno djelovanje

Novinar i urednik Večernjeg lista Stipe Puđa dobio nagradu grada Frankfurta

Nagrade grada Frankfurta
12.12.2017.
u 22:15

Za izuzetan doprinos na području javnog djelovanja nagrađen je novinar i urednik Večernjeg lista Stipe Puđa, dok je nagradu za izuzetan doprinos u sektoru obrazovanja nagrađena Ljiljana Šiletić.

Gradonačelnik Frankfurta Peter Feldmann uručio je večeras, u povijesnoj dvorani Frankfurter Paulskirche, nagrade grada Frankfurta zaslužnim građanima stranog podrijetla.

Na prijedlog Vijeća stranaca grada Frankfurta (KAV) i Gradskog ureda za strance, Nagrade grada Frankfurta ove je godine dobilo 37 građana iz redova 26 od ukupno 212 nacija koji žive i rade u Frankfurtu. Hrvatska zajednica, koja je sa 17 tisuća Hrvata druga po brojnosti zajednica građana stranog podrijetla u 750 tisuća velikom Frankfurtu, ove godine ima dvoje dobitnika.

Dobitnici Stipe Puđa i Ljiljana Šiletić

Za izuzetan doprinos na području javnog djelovanja nagrađen je novinar i urednik Večernjeg lista Stipe Puđa, dok je nagradu za izuzetan doprinos u sektoru obrazovanja nagrađena Ljiljana Šiletić.

Dodjeljivanju nagrada nazočilo je pet stotina uzvanika, brojni predstavnici diplomatsko-konzularnog zbora grada Frankfurta među kojima je bio i generalni konzul RH u Frankfurtu Vladimir Duvnjak.

Nacionalni gradski projekt nagrađivanja građana stranog podrijetla, koji je podržan od kancelarke Angele Merkel, prvi put je u Frankfurtu proveden prošle godine kada je Nagradu grada Frankfurta za izuzetan doprinos za područje znanosti dobio hrvatski znanstvenik dr. Ivan Đikić.

Dražen Klarić: Ova nagrada veliko je priznanje za Večernji list

Stipe Puđa: Izuzetno sam ponosan da sam jedan od dobitnika ove vrijedne nagrade (Nagrade grada Frankfurta). Posebno mi je drago da sam tu nagradu, u krugu svoje obitelji i prijatelja, primio u povijesnoj dvorani Frankfurter Paulskirche,rodnom mjestu njemačke demokracije gdje je (1848. godine) održano prvo zasjedanje demokratski izabranog njemačkog parlamenta.

Držim da i sam odabir mjesta uručenja nagrade dodatno uvećava njenu važnost i vrijednost. Zahvaljujem Gradu Frankfurtu i gradonačelniku Peteru Feldmannu, predsjedniku Vijeća stranaca grada Frankfurta i predsjedniku Jumasu Medoffu kao i predlagateljima koji su prepoznali moj rad ne samo kao novinara već i idejnog tvorca Večernjakove domovnice, izbora najpopularnijih Hrvata u Njemačkoj i iseljeništvu koji povezuje ne samo našu domovinu i iseljeništvo već i nas Hrvate s Nijemcima i drugim ljudima na izgradnji boljeg i pravednijeg društva.

Dr. Ivan Đikić, poznati hrvatski znanstvenik i prošlogodišnji dobitnik nagrade grada Frankfurta: Frankfurt je grad različitih kultura, grad koji prepoznaje vrijednosti, značenja i bogatstvo ljudi različitih nacija koji u njemu žive.Izuzetno mi je drago da su prepoznali rad Stipe Puđe.  Entuzijazam, energija i volja koje sam vidio kod Stipe Puđe i kad sam bio na dodjeli nagrade Večernjakova domovnica u Bad Homburgu su me oduševile. On je inicijator tog vrijednog projekta kroz koji Večernji list uspijeva pokazati Hrvatskoj i Njemačkoj bogatstvo koje nudi hrvatsko iseljeništvo. Kao prošlogodišnji dobitnik nagrade grada Frankfurta, čijoj dodjeli nažalost nisam mogao nazočiti, ponosan sam što sam večeras tu na dodjeli nagrade Stipi Puđi i što mogu iz publike uživati u tome.

Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista: Ova nagrada veliko je priznanje za Večernji list koji već godinama promovira najbolje od Hrvata koji žive izvan domovine. Stipe Puđa svojim radom i promocijom Hrvata u Njemačkoj zadužio je tamošnju mnogobrojnu hrvatsku zajednicu ali i Njemačku radeći na integraciji Hrvata u tamošnje društvo.

Ljiljana Šiletić, dobitnica nagrade u sektoru obrazovanja: Nagrada mi je poticaj za daljnji rad. Imam školu stranog jezika, odnosno njemački  jezik za strance. Radi se prvenstveno o mladim ljudima koji dolaze u Njemačku da bi učili njemački jezik na jednom određenom nivou da bi mogli ovdje upisati fakultete. Dolaze nam iz svih dijelova svijeta.

 


 

Komentara 8

DU
Deleted user
08:28 13.12.2017.

++++ anticenzura

AL
alf
09:11 13.12.2017.

Dali su ti koji daju ta priznanja ikada otvorili Vecernji da vide sto je pravo smece od lista?

JO
jocorluka
07:24 13.12.2017.

Dobio je zbog toga jer vodi jedno slugansko novinarstvo.Samo pogledajte naslovnicu Showbiz,Lifestile a nešto posebno je riječ biznis koja praktički nema značenja,i zbog pristranog izvješćivanja,ovakvo nešto zapadni mediji ne poznaju.A isto media u slovenij i srbij zastupa njihove interese.Isto VL ne i upće HR media outlets nije objektivna,što se lako može dokazati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije