Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽBA ŠIBENSKE SUTKINJE

Petrina: Prije sedam godina tužio sam Maju Šupe za pokušaj ubojstva

Stipe Petrina nakon pripremnog ročišta zbog tužbe sutkinje Maje Šupe
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
30.11.2017.
u 12:31

Petrina je tražio da se kao dokazi pribave kaznene prijave koje je protiv Šupe podnosio šibenskom Državnom odvjetništvu 2005. i 2010. zbog lažiranja spisa i falsificiranja zapisnika, te zbog pokušaja ubojstva.

Na pripremno ročište na Općinskom sudu u Zadru po tužbi šibenske sutkinje Maje Šupe protiv primoštenskog gradonačelnika Stipe Petrine za nanošenje duševnih boli zbog njegovih izlaganja u Saboru, stigao je samo tuženik Petrina, od kojega tužiteljica traži odštetu od 150.000 kuna, dok je sutkinju Šupu zastupala njezina odvjetnica Nada Mikulandra.

Sutkinja Sonja Miljak, nakon što su obje strane navele dokaze koje planiraju izvesti tijekom trajanja postupka, pripremno je ročište odgodila do siječnja.

Mikulandra je ostala kod tužbenog zahtjeva, a u dopuni kaznene prijave predala je audio i video  snimke Petrininog izlaganja o tužiteljici u Hrvatskom saboru. Predložila je i da se priloži liječnička dokumentacija i da se kao dokaz provede liječničko vještačenje tužiteljice kao i kaznenu prijavu koju je protiv Stipe Petrine podnijela Maja Šupe zbog krađe i nedozvoljene uporabe osobnih podataka, odnosno zbog kreiranja Facebook profila na njezino ime. U spisu je ostala i Petrinina protutužba za podnošenje lažne kaznene prijave koju je podigao protiv Šupe iako je Mikulandra tražila da se izdvoji iz ovog predmeta u zasebni do okončana kaznenih izvida.

Stipe Petrina nakon pripremnog ročišta zbog tužbe sutkinje Maje Šupe
1/10

-Tuženik drži da tužba tužiteljice koja je po funkciji sudac trpi prigovor promašene aktivne legitimacije. Traži se obeštećenje za psihičke ozljede koje su joj nanesene isključivo u vezi s obnašanjem njezine sudačke dužnosti, a za ozljede na radu može odgovarati jedino poslodavac, odnosno u ovom slučaju RH – rekao je Milan Petričić, koji zastupa Petrinu.

Petrina je tražio da se kao dokazi pribave kaznene prijave koje je protiv Šupe podnosio šibenskom Državnom odvjetništvu 2005. i 2010. zbog lažiranja spisa i falsificiranja zapisnika, te zbog pokušaja ubojstva. Petrina je nakon izlaska iz sudnice, u pratnji desetak članova udruge Veronika Vere, za zaštitu žrtava pravosuđa, rekao kako će tijekom ovoga postupka raskrinkati stanje u državnom odvjetništvu i sudstvu.

-Nije problem u Maji Šupe problem je vertikala i što je metastaza korupcije zahvatila državno odvjetništvo u cijelosti. Ostat ćete šokirani budete li pratili ovaj postupak. Odlučio sam rasvijetliti situaciju u hrvatskom pravosuđu, neće me zadovoljiti da se ja ovdje oslobodim tužbe Maje Šupe. Slučaj Horvatinčić razotkrio je ponašanje sudaca, ali to je uobičajena praksa na tom sudu – rekao je Petrina. Maja Šupe već je pravomoćno dobila 50.000 kuna od Petrine jer je dobila presudu za uvredu kada je na Facebook profilu insinuirao kako će pustiti Horvatinčića.

-Očito me počela doživljavati kao bankomat. Mi ćemo bez sumnje dokazati da je Šupe osoba koja falsificira, intervenira i unosi neistinu u službene zapisnike s rasprava, imam bezbroj dokaza – poručio je Petrina.
Obrazložio je i zašto je Šupu tužio za pokušaj ubojstva.

-Pokušaj ubojstva za koji sam tužio Maju Šupu dogodio se 2010. godine tijekom jednog banalnog slučaja po privatnoj tužbi Zdravka Huljeva iz Vodovoda protiv mene zbog klevete i uvrede. Dobio sam poziv, bio sam raspravno nesposoban, konzilij me vještačio 7 puta, napisao sam da ne mogu doći ja, već će moja punomoćnica. Tih dana sam svakih 15 dana završavao na hitnoj i internoj, a Maja Šupe mi je ujutro prije sedam sati poslala policiju. Banuli su mi u kuću, uhvatili me u kupaonici i priveli me na pripremno ročište na kojemu je već bila moja opunomoćenica. Ostao sam šokiran – ispričao je Petrina.

Odvjetnica Mikulandra nije željela davati izjave.

Komentara 3

RO
robertbruckner
12:50 30.11.2017.

dobro da te nije silovala

Avatar superhik74
superhik74
18:01 30.11.2017.

Supe ce kao svjedoka karaktera pozvati poznatog istinoljubca Tomislava Horvatincica, cime ce automatski pobiti sve dokaze Petrine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije