Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODJELA MEDALJA

Šternov recept uspješnog braka: Potrebno je razumijevanje, tolerancija i kompromis

Rusko veleposlanstvo
05.10.2018.
u 19:36

Veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov i direktorica Rossotrudničestva i prva tajnica Velesposlanstva Natalija Jakimčuk dodijelili su medalje bračnim parovima koji su u braku duže od 25 godina

Među dobitnicima medalja za ljubav i vjernost bio je i bivši ministar gospodarstva, rada i poduzetništva i naftni stručnjak Davor Štern, koji je sa suprugom Rankom Padovan-Štern u braku 48 godina, te bivši predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić, koji je s Milkom prije sedam godina proslavio zlatni pir. Medalje u povodu ruskog Dana obitelji, ljubavi i vjernosti danas su u zagrebačkim Klovićevim dvorima podijelili veleposlanik Ruske Federacije, Anvar Azimov i prva tajnica Natalija Jakimčuk.

- Uz razumijevanje, toleranciju i kompromis, moj recept dugog braka je i to da treba biti čim manje kod kuće. Znate kako se kaže, suprugu za 25 godina braka vodiš na Maldive, a za 50. godišnjicu vratiš se po nju - našalio se Štern, čija supruga Ranka nije mogla doći jer je sudjelovala na skupu radiologa u Splitu. Ni Milka Mesić nije mogla doći na dodjelu jer je, kako je rekao suprug Stjepan, čuvala praunuka Frana (5).

- Ja sam 57 godina u braku, a toliko smo dugo uspjeli biti zajedno jer smo  našli sredinu. Imali smo teških razdoblja u braku, kad sam 1971. godine završio u zatvoru. Tad je cijela naša obitelj patila. Milka mi je oduvijek govorila da sam trebao otvoriti advokatsku kancelariju jer smo tako mogli živjeti mirnijim životom. U braku smo se međusobno tolerirali i uvijek smo se dogovarali. Rekla bi moja Milka: "Dogovarali smo se, ali je uvijek bilo po tvom"- rekao je predsjednik Mesić. Prva tajnica Veleposlanstva, Jakimčuk istaknula je da medalje po prvi put dobivaju strani državljani, a dodjeljuju se kako bi se očuvale tradicionalne obiteljske vrijednosti.

- Parovi koji su danas dobili medalje veliki su domoljubi i prijatelji Rusije. Drago nam je da su naši odnosi u usponu. Posljednjih nekoliko godina bilježimo pozitivnu dinamiku odnosa Hrvatske i Rusije. Drago mi je da je Stjepan Mesić dobio medalju jer je on moj veliki prijatelj, koji je i započeo prijateljstvo između Rusije i Hrvatske - zaključio je veleposlanik Azimov. Uz Šterna i Mesića, medalje su dobili i profesor Odsjeka za zapadnoslavenske jezike i književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, Dalibor Blažina i bivši diplomatski savjetnik u ambasadi RH u Moskvi Bogoljub Lacmanović i njihove supruge.

Komentara 1

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:20 05.10.2018.

Sto Rusi imaju s tim haha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije