Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saborska rasprava o popijačevu razrješenju iz programskog vijeća hrt-a

Stazić: HDZ gazi parlamentarizam i blokira izbor ravnatelja HRT-a

stazić
Arhiva VL
10.02.2010.
u 12:53

- Držite se teme. Ne govorite o tome. Nemojte me izazivati - upozoravao je Luka Bebić u nekoliko navrata Stazića. Predsjednik Sabora burno je reagirao i oduzeo Staziću riječ poručivši mu da napusti govornicu.

Saborska rasprava o razrješenju Đure Popijača s mjesta člana Programskog vijeća HRT-a završila je inzistiranjem SDP-a da im se odobri stanka od 15 minuta.

Sve je počelo niti nekoliko minuta nakon što se za saborskom govornicom našao esdepeovac Nenad Stazić. Nakon uvodnog govora o tome kako je Đuru Popijača na mjesto člana Programskog vijeća predložila upravo parlamentarna manjina i kako je to dokaz da oni prilikom svog odabira nisu politizirali što dokazuje podatak da je Popijač danas ministar u Vladi koju vodi HDZ, Stazić je nastavio s optužbama na račun HDZ-a.

Optuživao ih je da kada je u pitanju izbor člana koji će u Programskom vijeću zamijeniti Popijača gaze parlamentarizam i blokiraju izbor glavnog ravnatelja HRT-a. Podsjećamo, SDP je predložio da Popijača u Vijeću zamijeni Vera Robić-Škarica no to su hadezeovci odbili.

- Držite se teme. Ne govorite o tome. Nemojte me izazivati - upozoravao je predsjednik Sabora Luka Bebić u nekoliko navrata Stazića. Ali on se nije dao.

- Niste na sjednici HDZ-a gdje vi dobacujete, a onda vam kažu da zašutite - poručio mu je Stazić. Na to je predsjednik Sabora burno reagirao i oduzeo Staziću riječ poručivši mu da napusti govornicu.

Nakon stanke riječ je opet zatražio Nenad Stazić istaknuvši uime Kluba SDP-a kako je očito da se zastupnicima najjače oporbene stranke u posljednje vrijeme često uzima riječ kada govore o važnim društvenim pitanjima.

I nakon stanke rasprava između Stazića i Bebića se nastavila u istom tonu. 
- Nemojte krizu koju ste izazvali u parlamentu i na televiziji jer nije izabran ravnatelj svoditi na tehničko pitanje - poručio je sa govornice Stazić.
- Uzalud je opominjati vas gospodine Staziću  pa ćemo tu stvar uzeti kao prirodnu nepogodu - odgovorio mu je Bebić.

Komentara 94

GA
gala
14:31 10.02.2010.

sdp želi pod svaku cijenu postaviti svog čovjeka na čelo hrt-a pa makar morali ići kontra zakona i birati čovjeka koji je u sukobu interesa.

MA
marko53
15:53 10.02.2010.

Komunist nas uči demokraciji???

OB
-obrisani-
19:51 10.02.2010.

hvala neni... ..ako vam pomaze u bolovima koje vam nanesem..!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije