Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SKLADU S EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA

Stanovništvo se popisuje od 1. lipnja do 4. srpnja

popis stanovništva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
09.02.2021.
u 20:15

Prije nešto više od tjedan dana Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je kako će se popisivanje, koje je trebalo početi 1. travnja, odgoditi na određeno vrijeme zbog koronakrize

Prva faza od 1. do 13. lipnja, a druga od 14. lipnja do 4. srpnja – kako bi se popis stanovništva 2021. proveo “učinkovito i u skladu epidemiološkim mjerama”, određeni su upravo ovi, ljetni datumi.

Podsjetimo, prije nešto više od tjedan dana Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je kako će se popisivanje, koje je trebalo početi 1. travnja, odgoditi na određeno vrijeme zbog koronakrize, a nove su nadnevke predložili u sklopu izmjena i dopuna Zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. Prva faza, koja je u prvotnom planu trebala biti od 1. do 10. travnja podrazumijeva samostalno popisivanje stanovništva putem elektroničkog sustava e-Građani, dok se u drugoj fazi, koja je trebala biti od 16. travnja, građani popisuju “putem osobnog intervjua od strane popisivača”.

– Izbijanje epidemije i njeni učinci utječu na dovršetak pripremnih aktivnosti na provedbi popisa, uključujući pozivanje i izbor popisivača za provedbu popisa metodom osobnog intervjua, a posljedično i na provedbu popisa te drugih popisnih aktivnosti u rokovima utvrđenima zakonom – zašto traže izmjenu datuma, objasnili su iz DZS-a.

VIDEO Sto mjera za demografsku obnovu

Komentara 5

DU
Deleted user
09:29 10.02.2021.

popišite si bosance tu i tam

DU
Deleted user
09:29 10.02.2021.

nemate točan broj umrlih vašim mjerama.. meni ne zvonite.. imate sve podatke na mupu

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
08:18 10.02.2021.

Znači Plenković i HDZ bi da se ovo izbori održe po starom popisu birača? Kad ti je vlast i fotelja važnija od Hrvatske i njene budućnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije