Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedna naselja razdvaja nedovršeni most

Stanovnici Španskog ne žele prodati zemlju Gradu

most
Boris Šćitar/PIXSELL
08.02.2010.
u 10:50

Iz gradskog Ureda za prostorno uređenje poručuju kako projekt ima potrebnu dokumentaciju i da se namjerava uskoro nastaviti s gradnjom.

U zagrebačkom naselju Španskom počela je potkraj 2008. godine gradnja mosta koji bi po planovima gradskih vlasti trebao spajati taj kvart i Trešnjevku, ali gradnja mosta ostala je na početku.

Neizvediv plan

Kako kaže Ivan Pernar, predstavnik Zelene liste u Vijeću gradske četvrti Stenjevca, nije moguće izgraditi taj most jer se na trasi prometnice nalazi niz obiteljskih kuća, ali i stambenih zgrada. Zato vjerojatno ta prometnica nikada neće biti izgrađena.

– Ljudima koji ovdje žive neshvatljivo je kako gradska uprava može ulaziti u tako velik projekt, a da prije nije riješila imovinskopravne odnose i osigurala novac za gradnju – rekao je Ivan Pernar.

Iz gradskog Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poručuju kako projekt ima pravomoćnu lokacijsku dozvolu, potvrdu parcelacijskog elaborata i rješenje Hrvatskih voda, zbog čega se namjerava uskoro nastaviti s gradnjom.

Bolja povezanost

U gradskoj upravi ističu kako će planirani produžetak Šoljanove ulice presjeći Vrapčansku i Zagrebačku cestu i tako ostvariti bolju povezanost Španskog, spajajući  Šoljanovu s Pavlenskim putem do Ulice Dobriše Cesarića i s naseljem Oranice. Ivan Pernar to smatra neizvedivim jer gradska uprava, kaže, nije otkupila zemljišta koja se nalaze na putu. Vlasnici parcela nisu bili zadovoljni ponuđenom cijenom. Jedan je od vlasnika zemljišta na trasi Vinko Pintarić.

– Ja sam za to da se napravi ta trasa, ali sam rekao kako meni i obitelji treba osigurati smještaj, no oni su nam nudili garsonijeru. Ima nas 80 stanara koji bismo se trebali odseliti i bilo bi dobro da se naša situacija konačno riješi – rekao je Vinko Pintarić.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar punkufer
punkufer
11:23 08.02.2010.

Ljudi imaju pravo odbiti prodati svoju privatnu imovinu. Grad mora platiti koliko traže ili odustati od gradnje. I gotovo.

ZG
zg2012
11:33 08.02.2010.

Ova trasa je teška bedastoća: Izlaz iz Španskog na Zagrebačku cestu, koja je ionako zagušena u špici. Pa 500 metara dalje je ulica I.B.Mažuranić koja vodi u istom smjeru. Radije malo prometno urediti izlaz iz Španskog na Zagrebačku aveniju.

SA
Sapientinus
11:47 08.02.2010.

Nadam se jedino da Vinko Pintarić nije rođak \"onog\" Vinka P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije