Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zasad je situacija mirna

Stanovnici Pokupskog sa strepnjom čekaju noć: 'Kupa raste 5 do 6 cm na sat, svi smo se sjetili 2014.'

Gradec Pokupski:  Zbog obilne kiše izlila se rijeka Kupa
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
18.05.2023.
u 08:51

Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko, kazao je za Večernji list da Kupa raste. Ipak, zasad stanje nije kritično, voda nije prodrla do kuća. Zatvorena je cesta D36 koja ide prema Sisku. U mjestu Lijevi Štefanki Kupa se izlila na lokalnu cestu. Na tom dijelu poplavljena su polja.

Noćas se u Pokupskom očekuje najteža situacija. Kupa raste i ne znaju što će noć donijeti. Dio prometnica je zatvoren. Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko, kazao je za Večernji list da Kupa raste. Ipak, zasad stanje nije kritično, voda nije prodrla do kuća. Zatvorena je cesta D36 koja ide prema Sisku. U mjestu Lijevi Štefanki Kupa se izlila na lokalnu cestu. Na tom dijelu poplavljena su polja.

Video: Video: Pumpe ispumpavaju vodu iz kuća u Hrvatskoj Kostajnici

"Zatražit ćemo proglašenje elementarne nepogode, Kupa raste. Kiša je stala. Najstariji stanovnici ne pamte ovolike oborine na ovom području", kazao je Škrinjarić.

VEZANI ČLANCI:

Predsjednik DVD-a Pokupsko Stjepan Turković kaže da se Kupa izlila te da je od jučer jako porastao vodostaj. "Raste, grdo, 5 do 6 cm na sat, jutros je bila na 710 cm, a 2014. godine, kada je bila teška poplava, vodostaj je bio 769 cm", kazao nam je.

GALERIJA Otvorilo se klizište kod Donjeg Jesenja koje prijeti kućama

Gradec Pokupski:  Zbog obilne kiše izlila se rijeka Kupa
1/14

"Prema kupskom mostu poplavljena su polja. Evo, ja se borim s vodom, poplavio mi je gospodarski objekt. Naši vatrogasci rade na ispumpavanju. Zasad voda nije došla do kuća, ali trebat će puniti vreće s pijeskom, po svemu sudeći", kazao je Turković za Večernji list. Održat će se sastanak sa Stožerom civilne zaštite i zatražiti pomoć. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije