Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Botovo

Stanari ulice dobili mir, a vozači kamiona strašne glavobolje

'                               '
''
18.07.2013.
u 14:00

Znak sam spazio tek kad sam već ušao u ulicu. Što sam mogao, na nepreglednom zavoju ići u 'rikverc' i ugrožavati promet - pita se vozač iz Slavonije

Dok je stanovnicima Ulice braće Mesarića u Botovu nedaleko od Koprivnice laknulo što im je nakon desetljetne borbe konačno maknut promet, glupost koju su napravili mjerodavni izbezumila je vozače kamiona. Prometni znak zabrane vožnje kamionima, koji teže preko 10 tona, naime, postavljen je čak 50-ak metara od glavne ceste.

\'Najbolje da svi odselimo\'

- Zadnji put sam na šljunčari u Botovu bio prije dva tjedna i nisam znao da nam je u međuvremenu zabranjen promet tom ulicom. Znak sam spazio tek kad sam već ušao u ulicu. Što sam mogao, na nepreglednom zavoju ići u \'rikverc\' i ugrožavati promet? Nisam želio riskirati i nastavio sam vožnju. Kako to obično biva, odmah me zaustavio policajac - ispričao nam je jučer ujutro ogorčeni vozač kamiona iz Slavonije i priznao da je molio policajca da ga samo opomene, ali ga nije uspio uvjeriti u to da nije znao za zabranu.

- To nije u redu. Kad mi je već odrezao kaznu, smeta me što policajac nije imao sitni novac niti je imao uređaj za plaćanje karticom. Na kraju svega, još sam s njim morao ići razmijeniti novac - nije skrivao ljutnju slavonski vozač, kojem nije jasno zašto je uopće došlo do zabrane prometa tom ulicom.

- Iako sam za to da se ljudima pomogne, ne znam zašto se nisu stavili ležeći policajci ili znak za ograničenje brzine od 5 ili 10 kilometara na sat. Plaćamo najskuplje registracije i cestarine i mislim da smo zaslužili bolji tretman, a ne da nam se sve po svuda zatvaraju ulice i moramo voziti naokolo. Najbolje da sve zatvorimo i odselimo u Kanadu - sarkastičan je bio Slavonac.

\'Divljali su kamionima\'

Načelnik Općine Drnje Slavko Loth (HDZ) ne vidi razloga za ogorčenje vozača kamiona.

- Znak je vidljiv s glavne ceste, ali još danas će biti premješten i bliže. Ne znam zašto se vozači bune, riječ je o uskoj ulici u čijoj je blizini i dječji park, a oni su se godinama vozili kao divljaci. Da nisu, možda do svega ne bi ni došlo - rekao je jučer načelnik i dodao da kamioni do šljunčare sada zaobilaznim putem moraju prevaliti svega 4-5 kilometara više.

I dok se vozači kamiona ljute, stanovnici ulice jako su zadovoljni što je došlo do zabrane, gdje god znak bio postavljen. Zabranu su ishodili pisanjem peticije.

- Naravno da sam se i ja potpisala. Naša ulica je mirna i uska i kamioni su se jedva mimoilazili. Brzo su vozili, a ima dosta djece u ulici. Što da nečije dijete istrči van iz dvorišta i da ga pokupi kamion. Možeš samo zvati pogrebno poduzeće. Čula sam da je tako jedna djevojčica od pet godina ranih 90-ih i stradala - kazala je stanarka Mirela Šamonik.

Pojačana kontrola policije

Glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek rekao je da su od 5. srpnja u Ulici braće Mesarića u Botovu imali nešto pojačano postupanje prema vozačima kamiona zbog zahtjeva mještana i same Općine Drnje. U tom periodu policajci su izdali dva upozorenja, jedan obvezni prekršajni nalog i naplatili jednu novčanu kaznu. Iako je kazna za nepoštivanje prometnog znaka 500 kuna, kažnjeni vozač kamiona platio je upola manji iznos jer je sve obavljeno na licu mjesta.

Posljednja vijest

Načelnik Loth izvršio je obećanje. Jučer u poslijepodnevnim satima mjerodavni su sporni znak pomaknuli bliže glavnoj cesti i sad ga vozači kamiona mogu bez problema i na vrijeme uočiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije