Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULOVLJENI U AKCIJI

Kontroverzna Štajerska straža patrolira s puškama uz hrvatsku granicu

Štajerska Varda
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
12.11.2019.
u 10:58

Fotografiju njihove akcije objavio je Reuters.

Samoprozvana Štajerska straža i njihov kontroverzni vođa Andrej Šiško naoružani zračnim puškama kontroliraju prostor uz hrvatsko-slovensku granicu. Fotografiju njihove akcije objavio je Reuters.

Štajerska straža, koja je izazvala buru prošle godine, tvrdi kako Slovenija ne čini dovoljno kako bi zaustavile ilegalne migrante u prelasku granice. 

Jasno se vidi na fotografijama kako pripadnici skupine nose replike kalašnjikova. 

Podsjećamo, Šiško je izazvao skandal prošle godine u Sloveniji kad je objavio snimku mimohoda većeg broja naoružanih muškaraca, čija su lica bila sakrivena iza crnih kapuljača. Snimka je izazvala i reakcije političkog vrha koji su ustvrdili kako je Slovenija sigurna zemlja, javlja 24sata. 

Paravojna skupina

Samoprozvanu Štajersku stražu smatraju u slovenskoj javnosti paravojnom skupinom, međutim Šiško to negira. 

On je odveo 45 članova Straže na trodnevno kampiranje i uvježbavanje na privatnom zemljištu na Kozju kod Podčetrtka. ''Trodnevno kampiranje'' prijavio je policiji, a operaciju je nazvao  ''Južni žep''.

 

 

Komentara 134

Avatar Viktor999
Viktor999
11:36 12.11.2019.

Bravo za slovence, jadno je to kada državni organi ne smiju obavljati svoj posao i učinkovito štititi državnu granicu od raznoraznih čopora garavih ˝doktora i inženjera˝ pa su građani prisiljeni sami sebe štititi. Hvala tzv. ljevičarima i liberalima koji Evropu vode u propast

DA
.Darkwood.
11:08 12.11.2019.

To i nama treba! Branitelji bi se sami trebali organizirat a onda bi i narod stao uz njih! Plenkovićeva pro-MASONSKA politika će nas uništit, država nam je u večoj opasnosti nego 90-tih samo nismo toga svjesni jer nas anemićni uljuljkao u svoju dijagnozu!

Avatar gutenabend
gutenabend
12:45 12.11.2019.

I što onda? Čuvaju svoju domovinu od "drugih i drugačijih" odnosno afričkih i azijatksih hordi kojima hrvatska vlast daje stanove dok Hrvate i hrvatske obitelji planski iseljavaju a Hrvati apatično šute i gledaju kako im se uništava domovina. A predsjednikk RH KGK govori kako se Hrvatska brani u Afganistanu, umjesto da kao u svakoj normalnoj zemlji koja drži do sebe vojska čuva granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije