Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog utaje poreza

Srpski poduzetnik Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora

Miroslav Mišković (1)
Foto: AFP/Pixsell
20.06.2016.
u 09:55

Tužiteljstvo za organizirani kriminal u završnoj riječi zatražilo je da se Mišković osudi na 12 godina zatvora i novčanu kaznu dok je Miškovićeva obrana zatražila oslobađajuću presudu

Srpski poduzetnik Miroslav Mišković osuđen je na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam milijuna dinara jer je pomogao sinu Marku da utaji 320,3 milijuna dinara odnosno tri milijuna eura poreza, javljaju srpski mediji.

Prvostupanjskom presudom Specijalnog suda u Beogradu vlasnik Delta Holdinga također je oslobođen optužbi za malverzacije s cestovnim poduzećem.

– Kriv je što je kao osoba s velikim utjecajem pomogao sinu Marku Miškoviću da izbjegne plaćanje poreza na kapitalnu dobit od 7,500.000 dinara – navela je, između ostalog, sutkinja Maja Ilić.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal u završnoj riječi zatražilo je da se Mišković osudi na 12 godina zatvora i novčanu kaznu dok je Miškovićeva obrana zatražila oslobađajuću presudu, jer kako su naveli, ne postoje dokazi da je Mišković sudjelovao u financijskim malverzacijama s cestovnim poduzećima. Mišković nije bio prisutan na izricanju presude. 

>>Srbijanski tajkun Miroslav Mišković prodaje dio carstva?

Komentara 11

MX
Mister X
12:59 20.06.2016.

Uli Hoenes Bivši nogometaš i menađer u Bayernu u Njemačkoj za 30 miliona Eura dobio 2,8 godine i pušten je već nakon par mjeseci na slobodu . Dok su balkanci jako krvloćni daju istu kaznu kao za zločine na primjerer naljevanje sumporne kiseline i ubijanje civila na veliko isto 5 godina .....

DE
Demokracija1111
12:52 20.06.2016.

Komunizam i komunisti su osuđeni u svim državama u Europi osim u sadašnjim državama koje su sačinjavale Jugoslaviju. Tek kada se komunisti (kriminalci, lopovi i ubojice) uhite i kazne, tek tada će narod normalno živjeti.

JO
joe12345
12:16 20.06.2016.

Kod nas takvi budu nagrađeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije