Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VJEČNO SJEĆANJE'

Srpski ministar želi srušiti školu u kojoj je bio masakr: 'Neka na tom mjestu bude spomen-park'

Beograd: I danas se veliki broj građana upisuje u knjigu žalosti u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar”
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
10.05.2023.
u 10:15

Basta 'poziva na jedinstvo' za rušenje osnovne škole i podizanje spomen-parka za žrtve stravičnog događaja.

Ministar gospodarstva Rade Basta smatra kako djecu ne bi trebalo vratiti školu gdje je počinjen masakr koji je potresao cijelu Srbiju, već je potrebno na mjestu škole izgraditi spomen-park. Podsjetimo se, učenik (13) je u školi počinio krvavi masakr ubivši osmero djece i zaštitara, dok je u pucnjavi ranjeno šestero djece i nastavnica. 

Prijedlog o rušenju škole je napisao na Instagramu uz screenshot vijesti s RTS-a u kojem piše kako roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu "Vladimir Ribnikar" žele da se djeca vrate u školu ali ne na mjesto gdje je počinjeno masovno ubojstvo te se nadaju skorijem rješenju i pomoći grada Beograda. 

Pozivam na jedinstvo vlasti i opozicije da se na mjestu škole napravi spomen-park za nastradalu djecu kako bi ostalo vječno sjećanje na njih. Da se sadašnja škola sruši, a da se nova škola napravi negdje u okolini“, stoji u Bastinom opisu Instagram objave. 

Većina reakcija u komentarima objave su pozitivni i podržavaju ministrov prijedlog s obzirom na to da je mjesto zauvijek obilježeno zločinom.

>> VIDEO Veliki prosvjed 'Srbija protiv nasilja' u Beogradu

Komentara 4

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
20:25 10.05.2023.

Prvo pokolj, a nakon toga rušenje. Već poznata procedura iz 90-tih.

Avatar chelios
chelios
17:26 10.05.2023.

Basta je uskoro bivši ministar vlade Srbije. Putuj igumane.

Avatar Svračak
Svračak
17:01 10.05.2023.

Sa spomen pločom na kojoj bi stajalo " Na ovom mjestu se za vladavine AV .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije