Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ključni izbori u Hrvatskoj'

Vučić o izborima u Hrvatskoj: 'Ne vjerujem u službene prognoze. Politiku poznajem bolje od većine'

Aleksandar Vučić
Foto: Florion Goga/REUTERS/PIXSELL
1/16
22.12.2019.
u 15:19

Portali prenose i ocjene da u dijaspori najveće izglede imaju Grabar-Kitarović i Škoro, te zanimljivost iz Mostara gdje je predsjednik jednog biračkog odbora zaspao i zakasnio otvoriti biračko mjesto.

Beogradski mediji pozorno u nedjelju prate predsjedničke izbore u Hrvatskoj, a elektronički mediji u izvješću ističu podatak Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da je izlaznost tijekom prijepodneva za 100.000 birača veća nego u isto doba prije pet godina.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju za tamošnje medije da nije sklon vjerovati u službene prognoze ishoda predsjedničkih izbora Hrvatskoj i poručio je da će Srbija graditi dobre odnose s Hrvatskom

"Moji zaključci su poslije onog televizijskog duela malo drugačiji od onoga kako 'naštimani' mediji govore da je javnost prihvatila, jer mi se čini da politiku bolje poznajem od najvećeg broja ljudi koji se tim poslom bave, ali i onih koji bi u to da se miješaju", izjavio je te dodao: "Nikada i ni od koga nećemo trpjeti poniženja, ni prema srpskom narodu ni prema srpskoj državi".

Radio-televizija Srbije (RTS) i "Politika" o izborima izvještavaju pod neutralnim naslovima "Hrvatska bira predsjednika" i "Hrvati biraju predsjednika", N1 također: "Građani Hrvatske biraju predsjednika, izlaznost veća nego 2014."

"Danas ključni izbori u Hrvatskoj - Kolinda i Milanović rame uz rame, ali tko god da pobjedi zadržat će negativni stav prema Srbiji", ocjenjuje na svom portalu list "Blic", pozivajući se na ocjene političkih analitičara u Srbiji i Hrvatskoj.

Aleksandar Vučić
1/18

"Bilo da na današnjim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj pobjedi - Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović ili Miroslav Škoro, to neće promjeniti službeno stajalište Zagreba prema Srbiji i putu Srbije k Europskoj uniji. On će i dalje ostati hladan, negativan i na staklenim odnosima, smatraju analitičari u obje države", piše "Blic".

Portali prenose i ocjene da u dijaspori najveće izglede imaju Grabar-Kitarović i Škoro, te zanimljivost iz Mostara gdje je predsjednik jednog biračkog odbora zaspao i zakasnio otvoriti biračko mjesto.

Srbijanski elektronički mediji navode da je najveća izlaznost tijekom prijepodneva zabilježena u Varaždinskoj županiji, zatim na teritoriju Zagreba, u Karlovačkoj i Koprivničkoj-križevačkoj, a najmanje glasača izišlo je na birališta u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Hrvatskoj zajednici i građanima Hrvatske u Srbiji omogućeno je da se izjasne, a oko 30.000 građana s dvojnim državljanstvom može do 19 sati glasati o predsjedničkim kandidatima u Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu, te Generalnom konzulatu u Subotici.

Čelnici hrvatske zajednice u Srbiji pozvali su glasače da u što većem broju izađu na birališta i iskoriste zakonsko pravo. 

Pogledajte i video: Građani od ranog jutra na biračkim mjestima

Komentara 44

DU
Deleted user
15:48 22.12.2019.

Srbija je poznata da negira sve činjenice o agresiji na cjelu regiju i kada se ta istina naglasi od bilo koga oni to nazivaju mržnja prema Srbiji i srbima-znaju i oni da lažu ali 100 put ponovljena laž negdje i prođe-

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
17:36 22.12.2019.

Uopste ne razumem koji ku..c se uopste spominju izbori u Hrvatskoj u Srpskim novinama i misljenje Vucica..To je problem hrvatskih gradjana i njihova buducnosti..Kako danas poseju tako ce i jesti...i tacka..

DO
dopizdilomi
15:53 22.12.2019.

Potpuno krivo razmišljanje o nama Hrvatima. Zadržat ćemo recipročno mišljenje koje o nama imaju Srbi i pri tome ćemo biti blagi, bar za sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije