Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mažar odgovorio Benčić

'Sredstva za 3D snimanja trošena su zakonito, neka svatko radi svoj posao iz svoje nadležnosti'

Zagreb: Nikola Mažar o današnjem glasovanju u Saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.03.2024.
u 17:40

Komentirajući riječi Sandre Benčić kazao je kako Možemo želi politički progon vezanu za jednu istragu, progon sredstava iz Fonda solidarnosti kao i politizirati samu istragu, a sve radi političke koristi i skorih parlamentarnih izbora.

Današnja izvanredna konferencija saborske zastupnice Možemo Sandre Benčić, na kojoj je pozvala premijera da bi bilo bolje da zaštiti one koji se bore protiv korupcije, a ne one koji se bave kriminalom, naišla je na odgovor saborskog zastupnika Nikole Mažara na isto tako izvanrednoj konferenciji za novinare.

-Sukladno svim dokumentima Ministarstva kulture i medija i Ministarstva financija vidi se da su za 3D snimanja trošena državna sredstva. Iz toga razloga naše je mišljenje da DORH, sukladno zakonu, gleda taj dio procesa. Ukazao je i na dobru suradnju oko slučaja Žalac kada je DORH-a taj slučaj proslijedio EPPO-u – rekao je Mažar odgovarajući na upit Večernjeg lista o tome što je sporno da bilo koji slučaj uz DORH istraži i EPPO.

Odgovarajući dalje kazao je i kako je EPPO u Hrvatskoj osnovao jedan od svojih prvih ureda i da je on jedan od najbrojnijih u EU. Napomenuo je i da Vlada RH želi da oni neovisno i kvalitetno, sukladno uredbama i zakonima, rade svoj posao što isto tako traže i od policije, DORH-a i Uskoka. Prema njegovim riječima i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković rekao je više puta da radi rekordnog priljeva novca iz EU za obnovu da želi da se on troši zakonski kao i da svatko kroz svoje ovlasti kontrolira kako se taj novac troši.

-Državne institucije neka prate ako je došlo do štete za državni proračun, a europske ako je došlo do štete za europski proračun. Neka se svaka istraga istraži do kraja, a eventualni krivci neka se kazne – istakao je Mažar.

VEZANI ČLANCI

Komentirajući riječi Sandre Benčić kazao je kako Možemo želi politički progon vezanu za jednu istragu, progon sredstava iz Fonda solidarnosti kao i politizirati samu istragu, a sve radi političke koristi i skorih parlamentarnih izbora. Istakao je kako je Vlada RH osigurala 2,5 milijardi eura EU sredstava, od kojih 1,3 milijardi iz Fonda solidarnosti, dok je u isto vrijeme Možemo tražio donatorske večere.

-Da je bilo do Možemo Hrvatska ne bi dobila ni centa iz Europske unije za obnovu. Međutim, zahvaljujući upravo tim EU sredstvima u gradu Zagrebu danas se obnavlja preko stotinu škola, bolnica, zdravstvenih ustanova, crkvi, prometnica i drugih objekata - rekao je Mažar.

Reakcije Benčić i Mažara, odnosno Možemo i HDZ-a, uslijedile su nakon što je glavna europska tužiteljica Laura Kovesi, komentirajući riječi Plenkovića da se radi o hrvatskim sredstvima i da EPPO u tom slučaju nije nadležan, poručila je da se radi o zamagljivanju i skretanju pozornosti kao i da je takve stvari već viđala u Rumunjskoj.

 

Komentara 21

GR
Greben
18:48 10.03.2024.

L K ( iliti C del P) krivo interpretira jer nikada nije nitko rekao da ” nije bitno tko je kriv” ve je receno da ”ako je netko ukrao da ce za to i idgovarati!”. S druge strane, za RH je bitno tko je nadlezan ako se ne radi o EU-novcu!

OL
olujasviholuja
19:22 10.03.2024.

Sad će se "udarati" po hdezeo iz svih oružja. 95% med. ija je u vlasništvu zrba ili ljevičara. Kako nije nekima jasno protivnici hr države i onima koji je nisu željili vladaju sa tajnim službama i sudstvu, a pogotovo medd . ijama. Sada će izvlaćiti iz ladice ne provjerene informacije da bi nekog oblatili. Zamislite da hdz vlada Zagrebom , med. ..iji bi mu se napili krvi,a ove štite

MI
miliša
18:03 10.03.2024.

Benčićki dajte petarde molim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije