Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVA NA DALJINU
Povratak na članak

Srednjoškolka: 'Ako se obrazovanje svelo samo na slanje zadataka, jesu li nam profesori potrebni?'

– Online škola na početku je zvučala odlično – istaknula je mlada učenica

Komentari 118

Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
12:59 09.04.2020.

U zemlji sa 99% odlikasa, gdje na faksu svaka ocjena ima svoju cijenu, gdje su profesori sa partijskim karticama, gdje su studenti polupismeni, gdje su politicari bivsi vodo-instalateri i da ih razumijes, moras imati prevodioca, gdje su pojam uspjeha prostitutkeke i "poduzenici". Toj zemlji tkz obrazovni sustav nije potreban.

VL
DR
Draš
13:11 09.04.2020.

Sumnjam da Lea postoji,ovakav sustav školstva teško da može iznjedriti ovakav kritički i analitički um kao što ima osoba koja je podastrla svoja opažanja u gornjem tekstu :)

VL
MD
majčina dušica
12:35 09.04.2020.

Dirnula si..u osinje gnijezdo. Ali bravo curo!

VL
BU
buducadijaspora
13:02 09.04.2020.

A Leu pozivam da mi se javi ovdje ako je stvarna i postoji

VL
DU
Deleted user
14:49 09.04.2020.

Nema problema, dogovorite se i ukidamo školovanje, zgrade ćemo prodati ili prenamjeniti. Ako mislite da je trebate, platite ljude kako spada, nemojte pisati ovakve izmišljotine da bi progurali smanjenje plaće.

VL
FU
furest
13:16 09.04.2020.

moze online nastava , valjda ce i diplome online samo nemoze glasovanje online

VL
KU
Kultura
14:46 09.04.2020.

Zlato moje ne znas ti sta je HNS. Gdje oni prodju tu trava ne raste.... ferencak cacic pusicka vrdoljak mrak paprikas.....

VL
DU
Deleted user
14:56 09.04.2020.

Topovska paljba - priprema terena . A onda ide pješadija - smanjuje plaće. Na kraju ide anemijina specijalnost - čišćenje terena, ako se neko buni , isključit će ga iz stranke. Očito Krešimir Macan djeluje i isto radi na daljinu?

VL
BU
buducadijaspora
14:21 09.04.2020.

Glavni problem je kaj je kod nas pola toga besplatno kad stoka ne plati stoka ne cijeni treba uvesti sve privatno pa si nek placaju american school oni koji imaju bar nebudu kenjali a sitni zub nek gleda hrt ionak kaj ce im skola za dostavljace a oni s pametnom djecom nek dignu kredit ili stipendiju i svi su win ko u americi uk i ostalom razvijenon svijetu

VL
MA
Maja9876
14:25 09.04.2020.

Stvarno me zanima da li ta srednjoškolka postoji. Kao profesorica s 21 godinom radnog staža u školi i ponešto životnog iskustva, dugo nisam pročitala tako pismen i zreo uradak učenika. Nevjerojatno je da nema pravpisne I gramatičke pogreške. A naa maturi dobar dio učenika ne zna napisati ni upola dobar tekst kao što je ovaj. Što se tiče online nastave, voljela bih da nam učenici predlože što ih zanima, što bi htjeli više raditi, a što manje. Ja sam dostupna, otkada radimo virtualno, 24 sata dnevno svojim učenicima. Svi mogu pitati što ne razumiju, svima sam spremna pomoći. A znate koliko njih zaista pita išta? Možda njih 5%. Da li možda ta srednjoškolka zna koliko djece uopće nema kod kuće kompjuter pa sve prate samo preko mobitela ili tableta? A vi morate naći način i njima približiti sadržaje i pokušati ih pojednostaviti. Pa postoje učenici s teškoćama, njima šaljete posebno. Ja govorim o osnovnoj školi gdje su djeca manje samostalna nego u srednjoj. I ja kod kuće imam svoju djecu koja su školarci i kojima ponekad treba pomoć. I to mi je normalno. Ako mi nastavnici ne trebamo, neka ukinu škole, ukinimo i fakultete, zašto bi itko išta učio. Ne treba nam znanost i obrazovanje,to može svatko raditi. Odeš na online tečaj i nađeš lijek protiv korone,zašto bi se itko školovao.

VL
KA
KatarinaB
15:58 09.04.2020.

Plaćen oglas, za opravdanje najavljenog smanjenja plaća.

VL
BU
buducadijaspora
13:00 09.04.2020.

Hahahaha hrvati su stvarno lagan narod sad sam stvarno shvatio koje tempiranje svaka cast znaci prvo ide ovakav spin tekst tipa kome opce treba skola onda danas popodne ide vlada s projedlogom rezanja placa istima jer ionak nist ne delaju to se objasnjava u tekstu iznad od neke izmisljene curice zvane Lea i onda ako se sindikati dignu na noge sutra je isplata placa pa je bolje svima da sute i tak nemozes vjerovati u kojem bolesnom vremenu medija i manipulacije zivimo mijese ljude spin doktori ko tijesto kaj se vidi po komentarima i onda se covjek pita kak poceo drugi svj rat mi smo danas garantirano vece ovce nego onda i jos k tome imamo oruzje mass unistenja iskreno strah me civilizacije pocinje biti Evo ovu poruku sam poslao iz osmog pokusaja to samo govori kolka je kontrola medija trolova itd jezivo

VL
MK
mkinkognito
13:39 09.04.2020.

Ja sam od onih koji su voljeli prirodoslovne predmete ali u jednoj školi je profesor je imao običaj kad bi ga netko upitao za razjašnjenje zadatka, dao bi takav zadatak i kad dođeš do problema i kažeš evo ovo mi nije jasno, dobiješ negativnu koju ni na popravnom nisi mogao popraviti. Jedina mogućnost je bila komisijski ispit ili druga škola. Ovdje ne smijem ni napisati ono što je taj profesor doživio. Bio sam u savjetu škole gdje je jedna mama prijavila kako u školi jedna profesorica daje nerješive zadatke, ravnatelj škole ju je pokušao ušutkati diskvalifikacijom kako nema kvalifikacije za takvu ocjenu. Ona mu je odgovorila kako je ona doktorirala matemetiku i predaje matematiku na fakultetu pa se kao ispričala jer je možda zaboravila jednostavnu matematiku iz srednje škole. Ista mama je uspjela uredit nadzor nad radom profesorice ali profesorica je hvala Bogu dala otkaz prije nadzora.

VL
Avatar bambam
bambam
14:33 09.04.2020.

Naravno da nastavnici nisu potrebni kad roditelji plaćaju instrukcije. Kada se plaća onda je dobro, a ono što je besplatno ne valja.

VL
DU
Deleted user
16:14 09.04.2020.

Citajuci komentare na VL cini mi se da je dosta njih steklo obrazovanje online

VL
SM
smatokov
16:27 09.04.2020.

Škola vječita dvojba šta je bolje i šta treba ili ne treba. Moje misljenje je profesori , nastavnici i ne nastavno osoblje MORA raditi 8h kao i svi ostali u drzavi. Nacin na koji bi to trebali, po mom mišljenju, je : doci u 7 h i pripremiti se za nastavu , popiti kavu, a u 8h biti u razredu i onda drzeti nastavu, nakon zavrsetka nastave od 13.30 do 15h ispravljati testove, priprema za sutra i drzati instrukcije, koje moraju biti obavezne, ucenicima koji su slabijeg znanja ili imaju negativnu ocijenu. U 15 h idu kuci kao i svi ostali i posao ostaje u skoli gdje treba i biti. Profesor MORA imati auroritet 8 njega pojacati tako da ucenik koji ometa nastavu MORA biti maknut iz razreda i poslan ravnatelju, tajniku, pedagogu ,tajnici dezurbom nastavniku ili vec nekome tko je na jaslama drzave ,a radi u skoli, ali nikako čistaćicama jer one rade i nemaju vremena odradivati tuđi posao. Ukori idu kako je propisano, a 30 neopravdanih izbaciti i poslati mami i tati na odgoj i onda cemo imati skolstvo ,a ne ovu sprdnju od obrazovanja i djecu koja izlaze nesposobna za zivot, a radni svijet ce vidjetu plodove svog rada.

VL
DU
Deleted user
16:13 09.04.2020.

Obrazovanje se TRENUTNO svodi na slanje zadataka , ali to nije normalno stanje

VL
Avatar abakus
abakus
13:57 09.04.2020.

Eto sam baš o tome maločas pisao... Škola nije slanje materijala i zadataka. No bitno je da se Divjakica hvali školom na daljinu i tabletima...

VL
DU
Deleted user
23:01 09.04.2020.

"Svi smo mi učenici vjerovali da će to izgledati ovako nekako – ustaneš se kad ti odgovara i baviš se nekim svojim zanimacijama....." Tu je problem a ne u profesorima!

VL
O6
oprajm_66
23:11 09.04.2020.

Apsolutno izmisljen članak, ali ako nije, djevojko navikni se, to te čeka na faksu. Tek tad ćeš shvatiti koliko si nepripremljena. A dok počneš raditi pronaći ćeš i pravog krivca za svoju nepripremljenost. Evo ti 'hint' ; to nije profesor

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.