Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČAN SLUČAJ

Srednjoškolac mučio i usmrtio mačku ispred škole u Imotskom? 'Obavijestili smo policiju'

Zagreb: Više od 130 mačaka izloženo na Međunarodnoj izložbi u Jankomiru
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
07.02.2024.
u 20:40

Naknadno su se i ogradili, navodeći kako ne žele ovime prozvati roditelje mladića, ali ih brine što niti iz škole, ali ni sami učenici nisu javili Udruzi za mačića

Udruzi za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški stiglo je više dojava o zabrinjavajućem slučaju koji se navodno dogodio u Imotskom ovog utorka. Naime, kako su objavili na svom Facebook profilu, navodno je jedan srednjoškolac pred ulazom u školu mučio i na kraju usmrtio jednu mačku, a cijeli slučaj prijavljen je i policiji.

- Pretpostavljamo da je maca bila vlasnička i da vlasnici žive negdje u blizini srednjoškolskog centra pa Vas molimo, ako znate tko bi mogao biti vlasnik, da istog obavijestite o događaju i zamolite ga da se javi nama ili policiji. Molimo i sve one dobre i savjesne ljude koji imaju još neke informacije o cijelom ovom događaju da ih jave nama ili policiji - objavili su iz Udruge. 

Naknadno su se i ogradili, navodeći kako ne žele ovime prozvati roditelje mladića, ali ih brine što niti iz škole, ali ni sami učenici nisu javili Udruzi za mačića. 

- Školi i učenicima zamjeramo to što nas nisu obavijestili o mačiću, jer bismo ga tako preuzeli i izbjegli ovu situaciju, a nejasno je i to zašto nisu odmah obavijestili policiju (ako je mladić maloljetan, onda i centar za socijalnu skrb), jer su to morali učiniti s obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu. Mnogi mladi imaju razne poteškoće u ponašanju. Ne treba zbog toga nikoga prozivati, a još manje proklinjati ili slično - objavili su.

POVEZANI ČLANCI:

- Prema našim saznanjima mladić je ispitan i napravljen je očevid. Ne znamo hoće li biti podnesena kaznena prijava po službenoj dužnosti; ako ne bude, podnijet ćemo je mi, a škola sprema restriktivne pedagoške mjere - naveli su.

>> VIDEO Orke zarobljene u ledu u Japanu uspjele su pobjeći

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Bandit_hunter
Bandit_hunter
06:26 08.02.2024.

Oštra kazna je neophodna! Sutra će možda da tako nešto učini i ljudima?

Avatar kenshi
kenshi
22:56 07.02.2024.

Sadiste treba strogo kažnjavati jer drugog lijeka nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije