Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvješće
Povratak na članak

Srednja klasa u SAD-u sva manja, bogatijih i siromašnijih sve više

Smanjenje srednje klase još je jedan znak ekonomske polarizacije, kaže Rakesh Kocchar, direktor istraživanja u Pewu.

Komentari 16

CA
campa
09:49 10.12.2015.

Mislim da se Hrvatska može pohvaliti sličnim pokazateljima s napomenom da se je srednja klasa svela na desetak posto .Ako prododamo desetak posto bogatih onda nam predstoji svjetla budučnost gdje će se ljudi sukobljavati pred kontejnerima i tako produžavati agoniju življenja.Nemojmo zaboraviti da najbogatije u Hrvatskoj predstavljaju strani bankari i njihovi menađeri te već poznati Hrvati boljih tvrtki i političari.Srednja klasa jedva da postoji a trend je pad životnog standarda.Hrvati nemaju perspektive jer su banke prodali strancima i omogučili odljev kapitala i omogučili guljenje Hrvatskih građana visokim kamatama na kredite dok investicija kao da nema.Omogučili su ulazak stranih trgovinskih lčanaca koji imaju cjene više i do sto posto nego u matičnim državama koji prepakiravaju robu uvezenu iz drugih zemalja EU kojoj je istekao rok trajanja i tako uništavaju našu poljoprivredu.Naši političari sve to blagonaklono gledaju po koji put nešto konstatiraju ali ništa ne čine a ne čini ništa samo onaj koji od takve situacije ima koristi.

VL
NE
neboiznadzagreba
10:20 10.12.2015.

Zašto većina dopušta da zanemariva manjina pretvara ovaj svijet u pakao siromaštva i bijede ?

VL
AA
aabbcc
13:22 10.12.2015.

Od tisuce srednjih treba uzeti i preliti u djep da se stvori jedan bogati__i sta tu nije jasno ?____ Od sirotinje se tesko moze napraviti jedan tajkun, jer treba uzeti od milijun sirotih i ope slabo bogat.

VL
RO
rotšild
18:03 10.12.2015.

Pohlepni, nezasitni, izopačeni, krvoločni lihvar je Ameriku uništio a to radi i sa Europom, Libijom ,Irakom, Afganistanom,Sirijom...

VL
Avatar superhik74
superhik74
22:18 10.12.2015.

Jos jedan znak "bogatstva". To je i bio osnovni razlog financijske krize 2008/2009, opljackati srednju klasu i preliti njihove ukradene novce u dzepove debeloguzih bankara. Genijalni talijani Magnus i Bunker su uvijek bili u pravu, kradja od siromasnih da bi se dalo bogatim je oduvijek osnovni postulat u Americi. EU imitira taj model.

VL
TE
Televizor
21:08 10.12.2015.

Dakle srednja klasa se smanjuje zato što veći postotak Amerikanaca postaje bogat. To je samo u indoktriniranim glavama nešto negativno.

VL
MO
mojklaun123
08:06 11.12.2015.

astavi čitati ili ćete umrijeti za 7 dana Jednom davno djevojčica po imenu Corinne otišla je na Facebook i vidila link za slučaj ........................da ... ... ... ... će se dogoditi da će umrijeti nakon sedam dana od dana kad je to vidio ... ... ..................Ona se samo nasmijala i to ignorirala u potpunosti, a zatim je otišla...U noći sedmi dan počine razmišljati o slućaju No sljedećeg jutra njezina majka je otisla u njezin krevet i zvala ju zato jer je morala ići u školu...I odmah počela vrištati!Vidila je Corinnu mrtvu i sa očima širom otvorenim da bi se prestrašio bilo tko! Ako ne želite da se ovo vam se dogodi kopirajte i Zalijepite ovaj tekst u najmanje 15 različitih komentara, pa prokletstvo Corinne pogodi nekog drugog... Primjer: Marko, dječak iz Napulja imao je 13 godina i nije htjeo kopirati ovaj tekst i samo sedam dana nakon što je nestao u rodnom gradu, njegovo tijelo 0Odgovori0

VL
ST
Startrack
15:01 10.12.2015.

NIje istina. Place nikad bolje ovdje.

VL
Avatar mason
mason
16:25 10.12.2015.

U Americi ko hoce da radi i ima bar 100 grama mozga nije siromasan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.