Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNI APSURD

Središte raskrižja u Tomašu 'krasi' bunar s vodom

bunar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
13.03.2014.
u 14:51

Bunar je star preko sto godina i dan danas je u uporabi

Tko god se vozi selom Tomaš pokraj Bjelovara naići će na prometni apsurd. Naime, Tomaš je najvjerojatnije jedinstveno mjesto u svijetu gdje se usred raskrižja nekoliko prometnih pravaca nalazi bunar, a zašto je tome tako sa sigurnošću ne zna nitko niti od mještana. Bunar unutar raskrižja u samom je središtu mjesta (iz kojega potječe poznata političarka Đurđa Adlešič), pa je okružen crkvom i mjesnim domom.

- Poznato je samo da je spomenuti bunar star preko 100 godina. Naime, nekada je cijelo selo imalo četiri ili pet zajedničkih bunara, a kada su cestari gradili cestu nisu ga htjeli, pa je do danas ostao znamenitost i zanimljivost. Međutim bunar je i danas u funkciji s obzirom da jedna mještanka još uvijek iz njega "grabi" vodu – kaže Tomo Piragić, predsjednik Mjesnog odbora Tomaš.

>> Pero Jorgić (76) upao u bunar pun zmija i utopio se

Komentara 3

Avatar adminjepeder
adminjepeder
15:06 13.03.2014.

"Naime, nekada je cijelo selo imalo četiri ili pet zajedničkih bunara, a kada su cestari gradili cestu nisu ga htjeli, pa je do danas ostao znamenitost i zanimljivost." Biti ću jako zahvalan ako mi autor može objasniti ovu rečenicu. Hvala.

MI
Mirnadob
18:08 13.03.2014.

Krajem 50setih sam i ja pila vodu iz tog bunara,tada je voda bila jako kvalitetna, neznam kakva je danas? niti 100 metara dalje se nalazi tomasko groblje,neznam dali to utjece na kvalitetu vode?A ako netko jos i danas pije vodu iz tog bunara?onda je to Anka Jankovic i njezina obitelj.

PE
pep
12:47 14.03.2014.

Star je preko 100 godina i u proslosti je sluzio dijelu seljana , a tada nije bilo prometa i nije bio apsurd. Nije ni danas i dobro da je sacuvan kao znamenitost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije