Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ UVIJEK SE PRODAJE

Srcoliki otok ljubavi ispred Turnja zasad košta 13 milijuna eura, ali nitko ne želi samo komad srca

Galešnjak - najromantičniji otok na svijetu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/15
14.02.2024.
u 15:14

Otok Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda

Kakav bi to bio poklon za Valentinovo!? Srcoliki otok, Galešnjak, kojeg Turanjci, ispred čijeg je mjesta u pašmanskom kanalu, oduvijek zovu - Otok ljubavi. Ali, još uvijek ga nitko nije kupio i prodaje se na Njuškalu. Cijena prava sitnica 13 milijuna eura

- “Na prodaju je veći dio otoka Galešnjaka, jednog od najpoznatijih na svijetu - OTOK LJUBAVI!“ naslov je oglasa oglašenog još prije nekog vremena, ali koji se ne može prodati jer navodno jedan pojedinac ne želi prodati svoju parcelu, a zainteresirani kupci žele dakako sve ili ništa. Odavno je tamo ideja izgraditi kapelicu, dvoranu za vjenčanje, a o najromantičnijem otoku na svijetu čuo je i vidio na fotografijama cijeli svijet. I posjećuju ga slavni, Beyonce primjerice godinama se sidri sa svojom jahtom iz njega. A što kaže oglas na njuškalu?

- Otok u obliku srca koji ima cca 142 000 m2 od kojih je na prodaju dio sa nešto više od 30 000 m2 koji je u jednom komadu i rasprostranjiva se na više od 500 metara obale! Dodana je još jedna parcela te sad iznosi više od 40 000 m2!!

GALERIJA Galešnjak - najromantičniji otok na svijetu

Galešnjak - najromantičniji otok na svijetu
1/15

Sa ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti sa jahtama poput Beyonce i Jay Z (Beyonce je slavila čak jednom prilikom svoj rođendan tu), Jeff Bezos, Michael Jordan itd. jer uostalom ko nebi došao posjetiti jedini morski otok prirodno oblikovan u obliku srca na svijetu?

Jedna od opcija je i otvaranje OPG-a!

Poljoprivredno gospodarstvo koje se može raditi na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 metara kvadratnih nadzemne građevine i 1.000 metara kvadratnih podzemne. Što je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam sa vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline,vino i ostalo bilje...

VEZANI ČLANCI:

Ispunjava sve uvjete gradnje jer dio krajnjeg dijela parcele je udaljen 120-140m od svake strane obale tako da se naprimjer može napraviti građevina dimenzija 10mx40m(prizemnica) ili 10mx20m(sa jednim katom)...

Otok Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda. Znanstvenici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7000 godina živjeli ljudi.” 

Mi ćemo dodati i da je do njega i lako doplivati, ali i da bi ga trebalo dodatno, očistiti od plastike i brendirati na najjače.

Stranac kupio jednu parcelu na Galešnjaku i ne želi je prodavati

Silvestrovo Kardum je vlasnik oglasa i tvrdi da je razlog zašto otok još uvijek nije prodan u tome što je jednu parcelu kupio stranac koji je sad ne želi prodati.

- Postoje itekako ozbiljni kupci i investitori, ali svi žele cijeli otok. Da, tu bi se napravila kapelica i dvorana za vjenčanje, ali tek ukoliko se uspije prodati - rekao nam je Silvestro Kardum koji je ponudio otok u ime vlasnika zemljišta. Gotovo svih…

Ključne riječi

Komentara 6

CR
crocro
16:06 14.02.2024.

Hajmo reći da netko dođe u izbaci ne 13.000.000 eura, nego 15.000.000 ako treba, za nekoga ta svota nije u pitanju. Znači ostaje u Hrvatskoj jedan otok manje. Doći će neki moćnik s neke druge strane svijeta, koji može kupiti ne samo Galešnjak, nego sve otoke na tom kupu. Pa se tako jednoga dana mogu zaredati moćnici koji mogu kupiti i druge otoke u Hrvatskoj koji im se sviđaju i kojega mogu unovčiti. Samo je pravo pitanje tko će biti posljednji Hrvat koji je slobodno posljednji puta kročio na tlo prodanoga otoka. Da li je u Hrvatskoj slobodna rasprodaja otoka kao rabljenih automobila ili lopata na sajmu. Da li će Hrvati u budućnosti uvijek imati pravo posjetiti prodane otoke ili se slobodno kupati na plažama tih otoka koji su u državi Hrvatskoj? Sada je pitanje, ako se slobodno može prodati neki otok koji je dio slobodnoga hrvatskoga teritorija, da li netko sutra može kupiti bilo koji komad Hrvatske mjereno u kvadratnim kilometrima? Ako se sve rasproda, izvori vode, šume, dijelovi teritorija Hrvatske, što će onda ostati za buduće generacije i da li će u školi učiti što je nekada bilo vlasništvo države Hrvatske?

LF
Luci_fer
17:08 14.02.2024.

Dalmacijo, sva od zlata i bisera!!! Ne znam tko je pametan išao prodati strancu komad zemlje, sad ga se ne možeš riješiti dok ne odapne, ako i tad. Mada nisam za neke velike i teške građevine poput dvorane za vjenčanje na tom prirodnom blagu jer sve to čini štetu.

LU
luftbrenzzer
18:36 14.02.2024.

Nije samo dvojno vlasništvo nad otokom razlog slabe zainteresiranosti potencijalnih kupaca. Naime i kad se kupi takva nekretnina na nju ima pristup tko želi, kad god mu se prohtije.. Dakle može se doći čamcem, usidriti se, loviti ribe ili je kupati i sunčati do mile volje. To vlasništo nije u punom opsegu već limitirano pa je teško povjerovati da će se naći budala koja bi iskeširala milijune eura u invalidno vlasniištvo.To je otprilike tako da vlasnik proda automobil, ali zadrži rezervni ključ kao i pravo na uporabu prodanog vozila. Mislim da taknog bedačeka ne budu brzo našli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije