Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'privremeno'

Srbija je zatvorila veleposlanstvo u Ukrajini u ožujku, a ne u listopadu

Foto: Google Maps/Screenshot
26.10.2022.
u 22:32

Dodaju kako će državljani Srbije u Ukrajini pomoć moći dobiti pisanjem na email adresu ili pozivom na telefon, a napominju i da su na raspolaganju ambasade Republike Srbije u susjednim zemljama.

Veleposlanstvo Republike Srbije u Ukrajini je zatvoreno, a takvo je stanje još od ožujka ove godine, a ne od listopada kako smo prvotno objavili. 

U priopćenju na službenim stranicama srpskog ministarstva vanjskih poslova piše:

"Ambasada Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite sigurnosti našeg osoblja, privremeno zatvorena, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastavit će, do stjecanja uvjeta za povratak, posao obavljati iz Beograda".

Dodaju kako će državljani Srbije u Ukrajini pomoć moći dobiti pisanjem na email adresu ili pozivom na telefon, a napominju i da su na raspolaganju ambasade Republike Srbije u susjednim zemljama.

Također su podsjetili da je još 13. veljače Srbima u Ukrajini službeno preporučeno da napuste teritorij te države, a onima koji su namjeravali posjetiti Ukrajinu savjetovano je da odlože putovanje.

>>Nakon reakcija portala Raskrinkavanje.ba članak naslova Srbija zbog 'sigurnosti osoblja' zatvara veleposlanstvo u Ukrajini ispravljen je 26.10.2022.

VIDEO: Što se događa s tijelom kad prestanemo pušiti? 'Dobrobiti osjećamo već nakon 20 minuta'

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Hazl113
Hazl113
16:42 16.10.2022.

Nije mi jasno zašto ih nisu protjerali prvo dan okupacije.

Avatar Bumbar1
Bumbar1
17:11 16.10.2022.

Verovatno pocinje tandrcak tandrcak vreteenoo

LE
Levanto
19:40 16.10.2022.

Sprema se rat, a to najbolje znaju ruski pioni. Čak i Kina svoje građane zove da napuste Ukrajinu. Očito je da se sprema nešto veliko. Hoće li III.sv.rat. Po svemu, vjerojatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije