Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Srbija očekuje dolazak pape Benedikta XVI. 2013. godine

Godine 2013. obilježit će se 1700 godina od Milanskog edikta kojim je 313. car Konstantin, koji je rođen u Nišu, uveo slobodu vjeroispovijesti i prekinuo progon kršćana u Rimskom carstvu.

Komentari 26

OB
-obrisani-
11:43 18.01.2010.

Venlo! Tako je!

VL
OB
-obrisani-
19:45 18.01.2010.

Ovo pitanje ni izdaleka nije tako jednostavno kako neko ovde zeli da predstavi. Papa nece u doci u Srbiju sve dok se to ne dogovori izmedju RPC i SPC (ruske i srpske crkve). Bez tog dogovora poseta pape Srbiji nijee moguca. Osim ako u SPC ne izbije neka revolucija pa sve sve okrene naglavcke. Ali nece dati Bog takvog zla.

VL
BT
bili-tartuf
01:11 19.01.2010.

ma,..jedanput san bija prosá kroz Nis´,...\" i stvarno taj grad slicí na cérgu-Vatikan \",...istina ljudi su \"malo-s´kuriji , ala bend od Bregovicá \"...

VL
OB
-obrisani-
01:18 19.01.2010.

Ma to je zato što si samo proša. Inače, i to cili svit zna, da ni pusta Londra nije ništa kontra Splitu gradu, pa di će se onda neki Niš mirit s njim. Pogotovo ako je Splićanin Vlah sa okolnih brda, pa uz to još i rasista.

VL
OB
-obrisani-
12:34 18.01.2010.

orisis Koji je tvoj Bog?Lucifer?

VL
OB
-obrisani-
11:33 18.01.2010.

Bilo bi korektno da je autor članka naveo kako se car Konstantin nije rodio u Nišu, srpskom gradu, nego u Naissusu, rimskog gradu i da je jedina poveznica tog povijesnog mjesta i današnjeg Niša zemljopisna dužina i širina.

VL
DO
downunder
11:33 18.01.2010.

Sad će Srbi tvrditi da su oni zapravo katolici dulje nego Hrvati.

VL
OR
orisis
12:04 18.01.2010.

Vladika Benedikt...Gospodi pomiluuuj!Bog i Hrvati...Gledajte shto Bog Vash hoche!!

VL
PB
petar berislavić
12:11 18.01.2010.

Kakve veze imaju srbi s time tada još nisi ni postojali kao narod.bili su u jajima prototuraka tek.

VL
MM
Mladen Miletić
12:31 18.01.2010.

Srbija očekuje dolazak pape Benedikta XVI. 2013. godine.. Objavljuemo mi Hrvatski katolici da se možemo početi veš sada radovati veseliti tome putovanju Pape preko Europske Hrvatske. Nadalje a što je najvažnije da se jako molimo da to Papan doživi. Jel kako neki ovozemaljski \"vjernici\" - oni koji vjeruju da znaju; tvrde Šef ga poziva več ove godine u nebo...

VL
PI
pirgos
12:32 18.01.2010.

Dobra je prilika za približavanje katoličke i pravoslavne veroispovesti jer su obe hrišćanske. Dosadašnja podvajanja po verskoj osnovi su samo dovodila do sukoba i krvoprolića, a to nikome nije donelo dobro osim pojedincima koji su zloupotrebljavali razlike i huškali jedne na druge.

VL
BG
bgcd
12:35 18.01.2010.

Nemoj da zuris,godine su pred tobom.

VL
OB
-obrisani-
12:49 18.01.2010.

Mislim daje bolje da je posetio Hrvatsku pre Srbije.Da se covek upozna sa Balkanom i sto mu rade kardinali,kako se bave politikom,valjda zato sto lose zive,nemaju ni za auto.To su problemi Papini koje mora resavati,a Srbe bezboznike ionako ne mozes nagovoriti.Za mene je iznenadjenje da je Nis jos u ono vreme bio centar Evrope!Da nije pisac teksta zamenio imena za Nasice?LOL

VL
OB
-obrisani-
12:51 18.01.2010.

Z.Izgleda da jest. Takav centar Europe da nisi mogao podnijeti njegovu blizinu, nego si otišao u zabit 2200 km dalje.

VL
OB
-obrisani-
12:57 18.01.2010.

V.gresis,otisao sam da oplemenjujem Europu bogatstvom nase kulture,i da znas padaju zrtve naseg sarma.Odem u banku,okupim salterice,ipricam par najbanalnijih i onda trazim novac za uslugu!Kad kazu da nemaju savetujem ih da pozajme iz sefa...ludilo..i oni se otkace od smeha pa onda sladi upozorenje starijim saltericama da se smeju zatvorenih usta jer ce im ispasti proteza..i tako dok im ne naplatim ili dok me ne izbace iz banke...Ma da Papa to vidi i njemu bi proteza ispala.Ovo zadnje da se drzim teme...hehe

VL
OB
-obrisani-
13:03 18.01.2010.

Z.Vjerujem ti. Izazivaš nostalgiju kod automata za šalterima. Zaboravili su davno što je to neusiljeni osmijeh, što je to namigivanje, a što duhovitost. Njih si možda obogatio,ali si sebe osiromašio.

VL
OB
-obrisani-
13:09 18.01.2010.

V.pa i tu su kamere!Big Brother te prati u stopu.A kad placas na crno,vece svote novca moras u banku.A sef im je ispod zemlje tako da ih Balkanci izbegavaju.Ma ovde su lude zene,sa svima bi se pohabale,valjda pametne hoce sve da probaju.Odes u policiju opet te muva,cim su u cetiri zida sa muskarcem odmah im dolaze gresne misli.Ja mislim da Papo gubi vreme u Srbiji,ove probleme bi on trebao ispitati!!!Cisto da uspostavi kontakt sa zemljom!!

VL
OB
-obrisani-
13:12 18.01.2010.

Z.Upravo iz tih razloga sam odlučio otići na kavu u Rotterdam ovih dana,haha. Nemoj se ti puno opirati, pogotovu ako više možeš zaraditi k. nego mozgom,haha!

VL
AC
@@acide@@
13:43 18.01.2010.

downunder tupadžijo, u to vreme katolici nisu ni postojali , svi su bili pravoslavci do 1 054. godine !

VL
OB
-obrisani-
14:28 18.01.2010.

Koja glupst,ovih bednih novinara iz Vecernjeg.gospodo ovu vest ste preneli vec 4 puta za 8 mesceci.Izgleda vama imponuje sta papa ide u Srbiju.Katolicka sizmaticka crkva je odavno odbacena posle raskola i nicim se papa ne moze dodvoriti Pravoslavnim hriscanima.On jee obican covek,a sebe zeli predstaviti za Boga i ujedinitelja hriscana.On ka takav,kao institut to ne moze poastici nikad,i ne samo to nego se ovom papi sad jako blizi dan odlaska na raport kod Svetog Petra,a onda kao sto vam je svima poznato mo Malahiji ,kojeg je Vatikan priznao ,dolazi zadnji papa\"Petar Rimski\"....posle njega ,tj u jegvo vreme,katolicka crkva nestaje,porusena je i spaljena i spolja i od neprijatelja i iznutra nemoralom i razvratom.Sve pada.Katolicka crkva jako dobro to zna,i kao davljenik pokusava da se uhvati za ruku ciste Pravoslavne crkve u poslednjem pokusaju i ropcu da se reformise i tako produzi sebi zivot.No to nece moci.U Bibliji imate onog kipa koji simbolizuje zemlajska carstva od zlatne glave do nogu koje su nacinjene od gvozdja i zemlje.To simbolizuje lazno sjedinjenje na jedno kratko vreme,(to je EU) ali kako se navodi zemlja i metal se ne mogu sjediniti ,misli se na Istocno i Zapadno Rimsko carstvo.Naravno kamen (stena)udara o noge i ceo kip(carstvo poslednje) pada kao pokoseno.To je Zapadno Rimsko carstvo ,na celu sa Vatikanom.Pravoslavna crkva nece pomoci Vatikanu,dok se ne transformise u zajednicu koja ne moze imati papu,uostalom to vreme predstoji jer te crkve nece ni biti vise!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.