Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosor i Josipović

Spriječite majorizaciju u BiH, narodi moraju biti ravnopravni!

josipovic
Marko Lukunić/Pixsell
18.03.2011.
u 18:55

U zajedničkoj izjavi premijerka i predsjednik RH ističu ravnopravnost u svim institucijama BiH

"Jednakopravnost triju konstitutivnih naroda i poštovanje njihove političke volje jedan je od temeljnih preduvjeta za stabilnost, kao i za uspjeh reformi koje predstoje Bosni i Hercegovini", kaže se u zajedničkoj izjavi predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor. U BiH se prosvjeduje jer su bošnjačke stranke SDA i SDP zahtijevale ministarske fotelje iz hrvatske i bošnjačke kvote, a započelo je i neustavno formiranje Doma naroda bez Hrvata Hrvatima.

Hrvatska još jednom iskazuje punu potporu teritorijalnom integritetu BiH te poziva sve relevantne političke čimbenike u BiH da ne odustaju od politike dijaloga u traženju rješenja koja će osigurati institucionalnu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i građana, spriječiti mogućnost majorizacije te tako osigurati funkcionalnost i prosperitet BiH, kaže se u izjavi.

Komentara 36

ŠB
Široki Brijeg
20:36 18.03.2011.

tomokaro ne seri . Da nije bilo nas prvo ne bi imali ni hrvatsku, drugo u sportu bi bili čista NULAAAA

LI
lionka
19:58 18.03.2011.

Svakako da moraju biti ravnopravni.Samo to nije naša stvar.Sami se moraju izboriti za sebe.Umjesto u Zagreb, trebaju se brinuti o tome što se radi u Sarajevu.Mi možemo dati savjet i ništa više,

A2
Alien 222
06:42 19.03.2011.

@Kamocemo 20 ... Ti si neki pravi \"papak\" jarane ! ti ne znas ni koliko je 2+2 a tu nesto kao komentarises...ajde Ljaksane sipu racku !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije