Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer za obranu sisačke rafinerije

'Spriječit ćemo prijevoz nafte iz Siska u Rijeku jer imamo sve kapacitete za obradu'

rafinerija sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
04.01.2017.
u 22:30

“Plan za odvoz domaće nafte iz Siska postoji od sredine prosinca i nema saznanja da se od njega odustalo”

Stožer za obranu sisačke rafinerije i dalje ostaje pri stavu da će spriječiti planirani prijevoz domaće nafte iz sisačke rafinerije na preradu u Rijeku, a koji se može očekivati sredinom siječnja, rekao nam je Predrag Sekulić, koordinator stožera.

– Usuglasili smo stavove o važnosti opstanka primarne prerade u Sisku te dogovorili zajedničke poteze prema nadležnim ministarstvima i Vladi RH kako bi se zaustavio planirani prijevoz nafte iz Siska – dodao je Sekulić istaknuvši kako je stožer dobio podršku i župana i gradonačelnika.

– Plan za odvoz domaće nafte iz Siska postoji od sredine prosinca i nema saznanja da se od njega odustalo. Pretpostavljamo da bi to moglo početi nakon 15. siječnja jer su obavijestili Ministarstvo o tome 15. prosinca, a imali su obvezu o tome poslati obavijest mjesec dana prije planiranog prijevoza.

Stožer to neće dopustiti – rekao je Sekulić ne pojasnivši načine na koji misle spriječiti odvoz nafte iz kruga sisačke rafinerije.

– Radimo na tome da toga prijevoza ne bude jer smatramo da rafinerija u Sisku ima dovoljno mogućnosti da preradi sve kapacitete trenutačne proizvodnje nafte koja se crpi na našim crpilištima – rekao je župan Žinić.     

>> Trebamo li rafinerije? U Europi ih je u osam godina zatvoreno 11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije