Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro i uhićenja

Spremna optužnica za ubojstvo Slavka Ćuruvije

Slavko Ćuruvija
Screenshot Youtube
10.01.2014.
u 21:12

Prema saznanjima ovog dnevnika, na optužnici se nalaze svi koji su umiješani u ubojstvo Ćuruvije, od operativaca srpskih tajnih službi preko onih koji su organizirali taj zločin do onih koji su ga zapovjedili.

Optužnica protiv nalogodavaca, organizatora i počinitelja ubojstva novinara i izdavača, Slavka Ćuruvije je napisana i bit će objavljena sljedećeg tjedna kada će biti i uhićenik optuženi, doznaje beogradski dnevnik Danas u državnom vrhu Srbije.

Prema saznanjima ovog dnevnika, na optužnici se nalaze svi koji su umiješani u ubojstvo Ćuruvije, od operativaca srpskih tajnih službi preko onih koji su organizirali taj zločin do onih koji su ga zapovjedili. Sve osobe protiv koje će biti objavljena optužnica i koje su u Srbiji, pod strogom su prismotrom mjerodavnih službi, kako bi se spriječio eventualni bijeg prije nego sljedećeg tjedna budu uhićeni.

Nalog za akciju, tvrdi Danas, došao iz samog vrha državne sigurnosti, a okončanje optužnice za ovaj slučaj, "jednu od najmračnijih nerazriješenih tajni Srbije iz vremena režima Slobodana Miloševića i Mirjane Marković", postalo je moguće "nakon što se pojavio svjedok koji je pokrenuo cijelu situaciju". Ćuruvija, tada oštri kritičar Miloševićeva režima, ubijen je 11. travnja 1999. ispred njegova beogradskog stana nakon što su ga operativci Miloševićeve tajne službe, danima i tjednima pratili.

>>Udruženje novinara Srbije: Simović i Luković ubili su Ćuruviju

Komentara 4

SE
sewerac
17:05 12.01.2014.

Nekad su se informacije o akciji koja je vođena da bi se našle ubice ,pre stizale do onih koji su krivi ,nego što je i naređeno da se krene. U tome su veliku ulogu imali mediji koji su se utrkivalii ko će doneti bombastiju vest.

MS
malteski soko
17:13 12.01.2014.

Nagađanja,nagađanja ! Zbog bojazni da im se pisanje o ubistvu Ćuruvije ne obiju o glavu ,mediji nastavljaju da izmišljaju nove informacije.

SE
sewerac
17:05 12.01.2014.

Tajnost u prilazu rešenja o ubistvu Ćuruvuje ,garantuje njegovo rešenje. U Vladi M.C. Nije bilo volje da se reši

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije