Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
troje lakše ozlijeđeno

Sportski avion oštećen prilikom slijetanja na Veli Brijun

avion
Foto: Ilustracija: Matija Topolovec/PIXSELL
17.07.2014.
u 19:45

Prema prvim informacijama koje je Večernji prikupio, na zrakoplovu je došlo do kvara pa je pilot od nadležnih kontrolora zatražio pomoć u pronalasku mjesta za prinudno slijetanje.

Manji sportski zrakoplov stranih oznaka oštećen je u četvrtak prilikom slijetanja na Veli Brijun, doznaje Večernji list.

Tri osobe, pilot i dvoje putnika – muškarac i žena – lakše su ozlijeđeni te im je pomoć pružena na otoku. Riječ je o izvanrednom slijetanju koje nije prošlo onako kako je pilot planirao i do kojeg je došlo iz još nepoznatih razloga.

O okolnostima pod kojim je zrakoplov oštećen ne zna se puno s obzirom na to da je sletio na dio otoka koji je pod kontrolom vojske pa je nemoguće priči.

Piloti i putnici daju iskaze o tome sto se događalo prije skretanja s rute i slijetanja koje nije bilo planirano. Prema prvim informacijama koje je Večernji prikupio, na zrakoplovu je došlo do kvara pa je pilot od nadležnih kontrolora zatražio pomoć u pronalasku mjesta za prinudno slijetanje. Kvar na zrakoplovu bio je toliki da je let do sportskog aerodroma u Medulinu ili Vrsaru na sjeveru bio prerizičan. Nastavak leta očito su procijenili neizvjesnim, pogotovo nad morem. 

Prilikom slijetanja zrakoplov je oštećen te ne može nastaviti let, a pregledat će ga inspektori Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te agenti osiguranja. 

>> Avion Malaysian Airlinesa srušen na istoku Ukrajine. Poginulo svih 295 putnika

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
20:19 17.07.2014.

Glavno da avion pri prinudnom sletanju nije omeo predstavu Šerbeđijinog kazališta!

RR
renatarenata.renata1
21:28 17.07.2014.

Rade Dezerter radi na novoj holivudskoj ulozi pijanog ruskog pilota?

EP
epulon
23:19 17.07.2014.

Bilo je i boljih mjesta za slijetanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije