Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četništvo

Spomenik Draži postavljen u Vukovaru sad je u Brčkom

'draza_nnn_unu_220312'
''
22.03.2012.
u 21:00

U Lovasu, Berku, Sotinu, Tovarniku i Vukovaru i sada pamte stravične zločine četničkih postrojbi \'\'Dušan Silni\'\' i \'\'Beli orlovi\'\'

Visoki sud Srbije sutra će, očekuje se, rehabilitirati Dragoljuba Dražu Mihailovića, četničkog \"đenerala\". Službena Hrvatska tada će, kažu, reagirati prema Beogradu. Malo je poznato da je na teritoriju Hrvatske još 1992. postavljen prvi spomenik Draži, u okupiranom Vukovaru. U to vrijeme direktor bolnice, a potom i gradonačelnik Vukovara bio je, podsjećaju iz Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, dr. Vojislav Stanimirović. Nakon mirne reintegracije, postao je političar i zastupnik SDSS-a u hrvatskom Saboru.

Spomenik je uklonjen iz Vukovara početkom 1997., vjerojatno \"u znak dobre volje\", međunacionalne pomirbe i tolerancije. Vraćen je u Beograd, a potom 1998. godine postavljen u Brčkom.

– Rehabilitacija D. Mihailovića u biti je i posredna rehabilitacija svih četničkih zločina za vrijeme Domovinskog rata. Poznata je činjenica da su četničke postrojbe \"Šešeljevci\", \"Dušan Silni\" i \"Beli orlovi\" počinili stravične zločine u Tovarniku, Lovasu, Berku, Sotinu, Vukovaru, Ovčari – kažu u udruzi. 

Komentara 46

TE
TelAviv
21:04 22.03.2012.

Bravo Srbi...dobro ste napravili. Potpis Hrvat i katolik.

TE
TelAviv
21:06 22.03.2012.

E moj Davor Ivanković zar ti mislis da cemo mi sad Hrvati uopce regirati na te gluposti...tako nam je sve dopiz....

WA
wahr
07:20 23.03.2012.

Srbi stavite ih sto vise po Hrvatskoj-po mogucnosti od bronce ili zeljeza Nasi decki bez posla ce znati sto ce s njiman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije