Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili fotografiju

Splitski influenceri privedeni na Prekršajni sud: Slikali su se s oružjem kraj BMW-a Joška Keruma

Adrian Petričević i Ela Jerković
Instagram
16.02.2021.
u 19:05

Sudac nije našao osnove za zadržavanjem u zatvoru na Bilicama, što je tražila policija pa su pušteni da se brane sa slobode

Splitski influenceri, par Adrian Petričević i Ela Jerković, privedeni su na splitski Prekršajni sud nakon što su pozirali s oružjem kraj BMW-a Joška Keruma, sina Željka Keruma. Policija je ustanovila kako su zbog toga prekršajno odgovorni. 

Fotografiju je na svom Instagram profilu objavio Adrian, inače poznat i kao "splitski Mad Max" jer je nekoliko već nekoliko puta završio u zatvoru zbog jurnjave automobilima i motorima. 

Kako Dalmatinski portal doznaje od branitelja Marija Vukovića, sudac nije našao osnove za zadržavanjem u zatvoru na Bilicama, što je tražila policija pa su pušteni da se brane sa slobode. Kako navode, policija je potvrdila da je istraživanje završeno i da su 21-godišnjak i 25-godišnjakinja ostvarili obilježje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ADRI (@adrian_petricevic)

"Naime, 9. veljače na javnom mjestu nosili su oružje kategorije D, tipa Airsoft gun na način da je bilo vidljivo drugim građanima. 21-godišnjak je držao pištolj i pušku, a 25-godišnjakinja pušku te su se fotografirali držeći oružje. Svojim ponašanjem ostvarili su obilježja prekršaja iz članka 29. stavak 5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega su uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski prekršajni sud u Splitu", navela je policija dodajući kako su kažnjeni i za publiciranje uratka na društvenim mrežama. 

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da su 9. veljače u 13.30 sati raspačavali snimljene fotografije tako što su sa svojih korisničkih profila na društvenoj mreži postavili i javnosti učinili dostupnim snimljene fotografije na kojima poziraju s oružjem kategorije D. Fotografije su prenijeli internetski portali čime su ostvarili obilježje prekršaja iz članka 5. stavak 3. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega su prekršajno sankcionira izdavanjem obveznog prekršajnog naloga", izvijestila je Policijska uprava, a fotografija u ovom trenutku nije uklonjena s Adrianovog Instagram profila. 

Komentara 10

BF
bf22
20:57 16.02.2021.

a što su to influenceri?

Avatar lola lola
lola lola
06:29 17.02.2021.

Pustite antifu nek se malo zabavljaju hehehehe

Avatar Antikomunist
Antikomunist
22:34 16.02.2021.

Neka mu daju mira i neka počnu zatvarat dilere i kriminalce puno ih je previše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije