Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZACIJA VEČERNJEG LISTA

Spektakl klasične glazbe u HNK: Matej Meštrović okupio vrhunske glazbenike i oduševio publiku

Zagreb: Matej Meštrović i prijatelji održali su koncert u HNK-u
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/54
02.09.2023.
u 22:52

Publika je mogla uživati u djelima Mozarta, Brahmsa, Vivaldija i ostalih skladatelja, ali i djelima Mateja Meštrovića od kojih su neka pisana posebno za ovaj koncert.

U organizaciji Večernjeg lista održan je spektakularni koncert pod nazivom "Matej Meštrović & Friends", a na pozornici HNK u Zagrebu uz Mateja Meštrovića su nastupili i kazališni simfonijski orkestar pod vodstvom slavnog dirigenta Jonathana Griffitha.

Uz svoja autorska djela Meštrović je pred zagrebačkom publikom izveo i neke od svojih originalnih aranžmana klasika poput Mozartove "Alla turce", Brahmsova "Mađarskog plesa", obradu uvertire čuvene Bizetove opere "Carmen", arije iz opere "Vespri Siciliani", Vivaldijeve "Zime", legendarne "Dunavske rapsodije".

Zagreb: Matej Meštrović i prijatelji održali su koncert u HNK-u
1/54

Naš poznati skladatelj i pijanist okupio je vrhunske inozemne i domaće glazbenike koji su publici priredili spektakl klasične glazbe. Tako se Mateju Meštroviću na pozornici pridružiti maestro Jonathan Griffith koji je dirigirao u vodećim koncertnim dvoranama Carnegie Hallu i Lincoln Centru u New Yorku. Također gošća je bila i flautistica Iris Derke, koja je zajedno s dirigentom Griffithom utemeljila Distinguished Concerts International New York (DCINY), najveću privatnu agenciju sa zborom i orkestrom za ozbiljnu glazbu u New Yorku.  Tu je bio i senzacionalni jazz saksofonist iz New Yorka, Rob Derke kojeg je magazin „JazzTimes“ proglasio „jednim od najboljih soprano saksofonistima današnjice“.

VEZANI ČLANCI: 

Stranim gostima pridružile su se i domaće zvijezde sopranistica Lana Kos, pijanistica Kristina Bjelopavlović i udaraljkaš Borna Šercar. Publika će moći uživati u djelima Mozarta, Brahmsa, Vivaldija i ostalih skladatelja, ali i djelima Mateja Meštrovića od kojih su neka pisana posebno za ovaj koncert.

– Energija je definitivno na vrhuncu, orkestar je senzacionalan, suradnja dirigenta Jonathan Griffitha i mene, ali i svih solista apsolutno je savršena. Atmosfera je već sada toliko uzavrela i mislim da će HNK u subotu dobiti koncert kakvog jako dugo nije bilo u Zagrebu, pa ni u Hrvatskoj – kazao je za Večernji list Meštrović uoči koncerta. 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:54 03.09.2023.

nisu mi jasni likovi koji idu "popravljati" mozarta... vivaldija.. bacha... to je isto kao pokušavaš malo "doraditi" neku picasovu ili van goghovu sliku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije