Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Šoštarić (HDZ ): Kos obmanjuje javnost, prijavio sam ga DIP-u

miljenko šoštarić
Matija Topolovec/PIXSELL
28.05.2013.
u 14:15

Po kućanstvima širom općine podijeljeni su leci Marka Kosa s porukama da ima podršku za načelnika HNS-a, ZDS-a i HSU-a

Miljenko Šoštarić, kandidat HDZ, HSS,HSU,HSP za načelnika općine Sveti Križ Začretje sazvao je jučer izvanrednu konferenciju za novinare, te s obrušio na protukandidata Marka Kosa SDP,ZS s kojim će se u drugom krugu boriti za mjesto načelnika. Naime jučer su po kućanstvima širom općine podijeljeni leci Marka Kosa s porukama da ima podršku za načelnika HNS-a, ZDS-a i HSU-a.

- To je velika laž i obmanjivanje javnosti, stoga sam Kosa prijavilo GONGU i Državnom izbornom povjerenstvu - ogorčen je Šoštarić, dodajući da se radi o klasičnom primjeru prijevare te će ga kazneno prijaviti Odvjetništvu.

- Mi smo pobjednici prvog kruga i to se neće promijeniti i ni ove nedjelje. Ne mogu se načuditi potezima jednog mladog čovjeka, koji ne bira sredstva, u najmanju ruku to je nedostatak kućnog i kršćanskog odgoja - ogorčen je Šoštarić.

Stanko Belina predsjednik ZDS-a također je demantirao da je stranka dala podršku Marku Kosu. Mi smo razgovarali, ali o nekoj mogućoj suradnji eventualno možemo tek nakon drugog kruga, što sam jasno i rekao Kosu, a za sada ne dajemo nikakvu podršku - nadovezao se Belina. Juraj Mraz predsjednik umirovljenika u Svetom Križu Začretju također je oštro osudio taj potez Šoštarićevog protukandidata.

- Mi smo potpisali koalicijski sporazum i toga se čvrsto držimo,i dajemo podršku Miljenku Šoštariću i oštro osuđujemo postupak SDP-a. Što se dogodilo s lecima koji kruže po Općini, pojasnio je i Marko Kos. Postoje dva letka, jedan je moj osobno, a drugi je stranačka podrška HNS-a, ZDS-a i HSU sa županijske razine, a ne općinske s podrškom novog župana Željka Kolara.

Marko Kos osvrnuo se na optužbe protiv njega.

- Nije potrebno komentirati izjave gospodina Šoštarića, dovoljno je jasno čitati letke, jer vidimo da je pojedincima iz HDZ-a to problem. Letak županijskog SDP- jasno govori o zahvali i javnoj podršci Željka Kolara, novoizabranog župana i koalicijskih partnera meni kao kandidatu za Općinskog načelnika što su i predsjednici stranaka koalicije potvrdili potpisom . Naš letak jasno govori o koaliciji SDP-a, ZS-a i nestranačkih osoba, govori da u drugi krug ulazimo uz očekivanu i logičnu podršku birača HNS-a, ZDS-a i Hrvatskih laburista, a ne uz potpisanu podršku tih stranaka. Osim toga u drugom krugu s razlogom očekujemo i podršku dijela birača HDZ-a što je vjerojatno razlog za nervozu gospodina Šoštarića. Jasno da ga nervira i to što ima saznanja da u formiranju predstavničke većine u Vijeću već sada imamo isti broj vijećnika. Kada već gospodin Šoštarić spominje pitanje kućnog i kršćanskog odgoja i poštenja bilo bi dobro da javnosti objasni svoje ˝predizborne aktivnosti˝ u osnovnoj školi, dječjem vrtiću kao i korištenje humanitarne pomoći za osobnu promociju, a što je imao hrabrosti objaviti na svojem facebook profilu. Dozvolimo građanima općine Sveti Križ Začretje da odlučuju sami tko će im biti načelnik u sljedećem mandatu, ako njihov odabir bude gospodin Šoštarić ja ću mu osobno čestitati zaželjeti uspjeh u obnašanju te odgovorne dužnosti - rekao je Marko Kos.

>>'Ustavni suci su 'političari', pa su i oni podložni kritici'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije