Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET OTMICA

Somalski pirati oteli tanker pun kemikalija

brod
Reuters
17.11.2009.
u 13:40

Španjolska ribarica samo što nije puštena nakon plaćene otkupnine, ukrajinski teretnjak uspio je odbiti napad pirata, ali singapurski brod sa sjevernokorejskom posadom je u ponedjeljak otet.

Dok se očekuje oslobađanje baskijskog tunolovca Alacrana koji je zarobljen u listopadu i za koji je plaćena otkupnina u iznosu od 3,5 do četiri milijuna dolara, somalijski gusari i dalje napadaju. Ukrajinski teretni brod Lady Juliet, pod zastavom države Sveti Vincent i Grenadini, uspješno je odbio napad pirata koji su ustuknuli pred vatrom oružane pratnje koju je brodu dodijelio NAVFOR, europske pomorske snage koje brane brodove od pirata.

Međutim, te sreće nije bio MV Theresa VIII., tanker za kemikalije kapaciteta 22.249 tona, koji je registriran na Djevičanskim otocima, sa 28 Sjevernokorejaca u posadi, matične luke Singapur, koji su pirati ugrabili dok su plovili prema Mombasi.

Theresa VIII. otet je u južnosomalskom bazenu, oko 180 nautičkih milja sjeverozapadno od Sejšela. Oteti tanker promijenio je smjer i sada plovi prema sjeveru.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
16:49 17.11.2009.

uuu... šta će bit pranja WC-a...

IZ
izgnanik
18:09 17.11.2009.

Ko im je kriv hoće da idu po tuđim teritorijalnim vodama a neće da plate morsku putarinu jedino je ovo nacin naplate .Prvo poslat vučnu sluzbu pa onda naplatit .Ko hoce da plati dobit ce vozilo natrag isto kao kod nepropisnog parkiranja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije