Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Soljačić: Umjetno meso temeljito će promijeniti naš život

Marin Soljačić
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/2
10.08.2019.
u 20:52

Hrvatski znanstvenik koji se u Americi proslavio bežičnim prijenosom energije te je nazvan “novi Tesla” ovih je dana bio na odmoru u Zagrebu, a s našim je novinarom podijelio niz zanimljivih pogleda na budućnost

Prošle su četiri godine otkako smo u Večernjem napravili prvi veliki intervju s Marinom Soljačićem. Znanstvenik kojemu se već poodavno laska da je “novi Tesla” zaposlen je čovjek, no za novinare će uvijek odvojiti vremena. Koji puta i uživo, iskoristili smo priliku da onih par sati u onih nekoliko dana koliko provodi u Zagrebu nakon kratkog godišnjeg odmora na obali ostavi za nas.

– Nisam siguran da imamo o čemu razgovarati. Ne znam da sam u ove četiri godine napravio nešto što bi vrijedilo tako velikog intervjua – komentirao je našu ponudu.

Preskromno kao i uvijek, jer profesor je fizike na jednom od najprestižnijih sveučilišta u svijetu, Massachusetts Institute of Technology u Bostonu, jedan je od onih ljudi koji je kvalificiran dati svoje mišljenje o mnogo stvari. I zbog kojega u društvenom previranju u kojem se trenutno nalazimo vrijedi uložiti malo energije u optimizam.

– Zanima me hrvatski film. Što vrijedi pogledati? Idem sutra sa sinom vidjeti “Generala”, vidio sam i trailer za onaj film “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”, čini mi se duhovit. “Novine”? To ima na Netflixu? Odlično, konačno nešto na mom jeziku – rekao je uzimajući smartfone otvarajući aplikaciju poznatog streaming servisa kako bi potražio našu uspješnu seriju.

Mjesto sastanka slično kao i posljednji put, jednostavno i nenametljivo, pivnica Mali Medo u Tkalčićevoj. Kao i mnogima danas, i poznatom je fizičaru hobi u slobodno vrijeme probati nešto novo. Ali samo probati, da se razumijemo.

Cijeli tekst pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš vodi grad otkako je gradonačelnik u bolnici

>> Nakon vila s bazenima na poljima lavande pokraj mora, spremam nešto još veće za Zagreb

>> Mjesto nevjerojatne povijesti dva je puta imalo ulogu glavnoga grada Hrvatske

>> Imam dva života, prvi biznismena, a sad živim život – kralja. Vrijeme leti...

>> Naša novinarka prva pogledala dokumentarac “Volonteri iz Al-rake” koji će uskoro imati svjetsku premijeru

Ključne riječi

Komentara 4

LA
lajh1985
22:24 10.08.2019.

Moj otac je rekao da ako ce ustinu bit "posljednji srbin u hrvatskoj "da ce ic u kino svaki dan umjesto terapija na koje ide :)

BE
Beskucnik
00:59 11.08.2019.

Ne kuzim covjek umjesto izumima Bavi se nekom agendom ,posljednji srbin ,posljednji komad mesa ...mene zanima posljednji racun za struju a za meso i srbina se nebrinem njih ce uvijek bit

DR
DrJok
13:46 12.08.2019.

vestacko meso - ako to ispadne kako treba bice veci korak za covecanstvo nego mesec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije