Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umro na plaži

Šok zbog smrti dr. Ive Jurića, dječjeg kirurga i ravnatelja KBC-a Split

Ivo Jurić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
13.08.2018.
u 20:42

KBC Split do daljnjeg će voditi prim. prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović i dr. sc. Anton Marović, uz ostale članove ravnateljstva.

Iznenadna smrt dr. Ive Jurića, ravnatelja splitskog KBC-a, šokirala je i rastužila njegove kolege u splitskoj bolnici, cijelu hrvatsku zdravstvenu zajednicu, njegove brojne pacijente i njihove roditelje, cijeli Split, ali i sve ostale koji su ga imali priliku upoznati. Bio je vrstan dječji kirurg s međunarodnom reputacijom, a u posljednje dvije godine obnašao je dužnost ravnatelja splitske bolnice.

Iz bolnice su priopćili kako će KBC Split do daljnjeg voditi prim. prof. dr. sc. Julije Meštrović, koji je bio zamjenik dr. Jurića, i dr. sc. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja, uz ostale članove ravnateljstva.

Započeo važne projekte

“Prim. prof. dr. sc. Ivo Jurić, dr.med., bio je vrsni međunarodno priznati dječji kirurg, osnivač i predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split, pročelnik Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a od svibnja 2016. i ravnatelj KBC-a Split. Svojim radom kao ravnatelj snažno je obilježio rad i napredak KBC-a Split stručno, organizacijski i znanstveno, te je započeo značajne projekte koji uvelike određuju razvoj i napredak splitske bolnice”, piše u priopćenju koje je javnosti uputilo ravnateljstvo splitskog KBC-a.

Izraze sućuti obitelji Jurić i KBC-u Split stižu sa svih strana. Jedan je potpisao, uime Vlade RH, premijer Andrej Plenković.

“Svojim je tridesetogodišnjim radom i djelovanjem obilježio splitski i hrvatski zdravstveni sustav. Ostat će upamćen kao vrsni i cijenjeni dječji kirurg, ali i kao ravnatelj koji je unio snažan stručni, organizacijski i znanstveni napredak u KBC Split”, napisao je, izrazivši sućut obitelji, Plenković.

“Cijenjenog ravnatelja dr. Ivu Jurića imao sam čast poznavati kao plemenitog i stručnog čovjeka, koji je nebrojeno puta pokazao svoju humanost. Posebno me se dojmila njegova susretljivost i pomoć koju je pružao najmlađim članovima našeg društva.

Nije mu bilo spasa

Njegovim odlaskom pogođeni su i zaposlenici i suradnici dr. Jurića u KBC-u Split, kao i brojne kolegice i kolege liječničke struke iz Hrvatske i inozemstva”, izjavio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Naglasio je kako zna da će prazninu koja je ostala iza dr. Jurića biti teško ispuniti, ali i izrazio sigurnost da će u bolnici naći snage i ustrajati u pomaganju potrebitima, upravo onako kako je on to svakodnevno i godinama radio.

Dr. Jurić preminuo je na splitskoj plaži Ovčice u nedjelju oko 18 sati. Najvjerojatnije je riječ o infarktu. Očevici su ispričali kako je izlazio iz mora, lagano se zateturao, uhvatio se za prsa i pao. Na plaži se našao i liječnik koji ga je pokušao reanimirati, vozilo hitne medicinske pomoći stiglo je u kratkom roku, ali ravnatelju splitske bolnice jednostavno nije bilo spasa. Dežurna liječnica hitne pomoći proglasila je smrt.

Dr. Jurić samo tjedan dana prije bio je viđen u Sinju na Alci. Ljudi koji su bili s njim u društvu kažu kako je bio izvrsno raspoložen i činilo se da je u dobrom zdravlju i izvrsnoj formi.

Komemoracija za dr. Ivu Jurića održat će se 14. kolovoza 2018., u 13 sati u velikoj predavaonici KBC-a Split na Firulama na prvom katu.

Ključne riječi

Komentara 2

IB
ibiza
21:27 13.08.2018.

e vidite vi koji gurate krivice na doktore da nisu dovoljno gledali ako neki bliznji umre ,ni oni nisu postedeni smrti pa nrtreba tako tragicno uzimati ,i to je normalno da se mora umrit, neko ovako a neko se mucici duze,,laka mu crna zemlja.....

Avatar Zloćo Mlađi
Zloćo Mlađi
22:02 13.08.2018.

Što je šok, ko doktori ne umiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije