Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod Bjelovara

Šok na povratku iz škole: Bus pun djece prevrnuo se zbog šlepera

autobus Bjelovar (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/16
25.01.2013.
u 15:39

Ususret nam je dolazio tegljač. Vozio je po crti. Bljeskao sam, no nije reagirao.

Jedna je djevojka teško, a šestero njezinih vršnjaka lakše ozlijeđeno jučer oko 14.20 sati kada je autobus, koji ih je iz Grubišnoga Polja prevozio iz škole kućama u Veliki Grđevac, sletio u jarak u Ladislavskoj ulici u Pavlovcu, naselju 30 kilometara udaljenom od Bjelovara.

Zarobljeni u autobusu

U autobusu je potom nastala vriska i šok nakon slijetanja u jarak, ali još je veća panika djecu uhvatila kad su shvatila da ne mogu izaći kroz vrata autobusa koja su ostala prikliještena. Stoga su razbili staklo na autobusu te su jedan po jedan iskakali van iz vozila na hladnoću. Ostali su smrzavati se na polju.– Spavao sam kad me probudio udarac i vriska. Panika i šok su se raširili autobusom. Jedna je djevojka pala u nesvijest, a jedna je lupila glavom i ozlijedila se. I drugi su kolege bili ozlijeđeni – kazao nam je jedan od 15 učenika koji su se autobusom vraćali kućama.

Nije zapamtio registracije

Prema navodima 56-godišnjega vozača, ususret autobusu iz smjera Velikoga Grđevca nailazio je žuti tegljač sa sivom ceradom vozeći po bijeloj crti.

– Bljeskao sam mu da se makne. Mislio sam da će se zaista maknuti. No, kako to nije učinio, a prišao je sasvim blizu autobusa, pokušao sam se malo povući prema bankini da izbjegnem udarac i tada su kotači kliznuli i autobus je desnom stranom upao u jarak – kaže vozač. Pokušavao je izvući vozilo na cestu, no nije mu uspjelo te se autobus nakon desetak metara rovanja zaustavio u jarku. Nije uspio zapamtiti ni registraciju tegljača.

– Vozim 38 godina, još godinu dana imam do mirovine, a ovakvo što još nisam doživio. Da je bankina bila malo suša, ne bi se ovo dogodilo. Dao sam sve od sebe – kazao je šokirani vozač. Dr. Željko Štivić iz bjelovarske bolnice kazao je da je četvero djece ima kontuzije glave, vrata i prsnoga koša.

– Ostat će na promatranju kako bismo isključili komplikacije – kaže dr. Štivić.

>> Autobus pun srednjoškolaca izletio s ceste i gotovo se prevrnuo

Komentara 3

PE
pep
17:48 25.01.2013.

Ceste uske , bankine mekane , dobro da taj jarak nije dublji i da se autobus nije prevrnuo na bok. Onda tko zna sta bi bilo. U takvim uvjetima vozaci moraju biti madjionicari .

AK
akil
23:47 25.01.2013.

Tko vidi da se je prevrnuo?Tko???Samo nepismeni novinar koji nije završio faks!

Avatar commentator
commentator
23:02 25.01.2013.

Hvala Bogu (za djecu) što situacija nije kao opisana u naslovu, nego kao što pokazuju fotografije - bus "se nagnuo."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije